Skip to content
Uutiset ›  Ylvan suurhankkeet saavuttivat harjakorkeuden

Ylvan suurhankkeet saavuttivat harjakorkeuden

Helsingin ydinkeskustaan nousevan Hotel Grand Hansan työmaalla juhlitaan harjannostajaisia 6. lokakuuta. Hakaniemeen valmistuvan Lyyra-korttelin toimistorakennus saavutti loppukorkeuden kesällä 2022 ja harjannostajaisia vietettiin syyskuussa. Molemmat hankkeet valmistuvat vuoden 2023 aikana.

Uuden ylioppilastalon, Hotelli Seurahuoneena tunnetun Kalevan talon ja Hansatalon uudeksi korkealaatuiseksi hotelliksi yhdistävä Grand Hansa -hanke etenee aikataulun mukaisesti. Työmaalla juhlitaan harjannostajaisia torstaina 6. lokakuuta.

”Korjaushankkeen osana Hansatalo saa kolme uutta kerrosta. Korotus on nyt valmis ja työmaalla on siirrytty sisävalmistusvaiheeseen. Katsoimme, että tässä kohtaa on oikea hetki juhlia harjannostajaisia”, kertoo Ylvan rakennuttajapäällikkö Verneri Lehtovirta.

Grand Hansa -hanke valmistuu kokonaisuudessaan kesällä 2023. Kulttuurihistoriallisesti merkittäviin tiloihin avautuu Suomen ensimmäinen Hyatt-hotelli. Hotellin operoinnista vastaa suomalainen Primehotels.

”Avautuessaan Hotel Grand Hansa tuo Helsinkiin uuden kansainvälisen huippuhotellin, joka lisää Helsingin vetovoimaa niin kotimaisten kuin ulkomaistenkin matkailijoiden keskuudessa. Samalla palautamme historialliset keskustakiinteistömme alkuperäiseen loistoonsa. Helsingin ja koko Suomen historian näkökulmasta merkittävän kulttuuriomaisuuden huolenpito on meille kunnia-asia”, sanoo Ylvan kiinteistöjohtaja Ville Vaarala.

Lyyran toimistorakennus otetaan käyttöön tammikuussa

Hakaniemeen Toisen linjan ja Porthaninkadun kulmaan rakentuva Lyyra-kortteli nousee niin ikään vauhdilla. Ensimmäisenä valmistuu korttelin länsipuolelle kohoava toimistorakennus, jonne uudet vuokralaiset pääsevät muuttamaan vuoden 2023 alkupuolella.

”Toimistorakennus saavutti harjakorkeuden toukokuussa, ja hotelli- ja asuinrakennuksen runkotyöt ovat hyvässä vauhdissa. Tämän vuoden loppupuolella on luvassa hieno hetki, kun molemmat rakennukset ovat loppukorkeudessa ja toimistorakennuksen sääsuojat poistetaan. Alueen lopullinen kaupunkikuva alkaa silloin hahmottua ensimmäistä kertaa”, Lehtovirta sanoo.

Lyyra-hanke valmistuu vuoden 2023 loppuun mennessä. Kortteli tuo alueen asukkaiden ulottuville lukuisia uusia palveluita ja ravintoloita. Lyyraan avaavat ovensa muun muassa uudenlainen tasokkaaseen katuruokaan keskittyvä UG-ravintolamaailma, Kakkugalleria, Fat Ramen sekä Suomen ensimmäinen Citybox-hotelli.

”Hakaniemen alue kehittyy tulevina vuosina merkittävästi. Lyyra on alueen ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa uudiskohde, ja kiinnostus tiloja kohtaan on ollut suurta. Toimistorakennus on jo lähes täyteen vuokrattu”, iloitsee Vaarala.

Vastuullisuus on huomioitu molemmissa hankkeissa erityisen tarkkaan. Sekä Lyyra että Grand Hansa operoivat valmistuttuaan täysin hiilineutraalisti, ja rakennusvaiheen hiilijalanjäljen pienentämiselle on asetettu kunnianhimoiset tavoitteet. Ylvan rahoituksen lainaehtoihin on solmittu ESG-tavoitteita hiilineutraaliudesta ja henkilöstötyytyväisyydestä. Kestävien valintojen ohella työmailla on kiinnitetty huomiota myös sosiaaliseen vastuuseen: Lyyra ja Grand Hansa ovat mukana Inklusiivinen työmaa -hankkeessa, joka on yksi OECD:n Business 4 Inclusive Growth -verkoston pilottihankkeista.

Lisätietoja:

Ville Vaarala
Kiinteistöjohtaja
+358 40 569 0699
ville.vaarala@ylva.fi