Skip to content
Uutiset ›  Grand Hansa -hotellin rakennustyöt käynnistyvät kesäkuussa – uusi hotelli avataan kesällä 2023

Grand Hansa -hotellin rakennustyöt käynnistyvät kesäkuussa – uusi hotelli avataan kesällä 2023

Ylvan avainprojekti Grand Hansa yhdistää Uuden ylioppilastalon ja Seurahuoneena tunnetun Kalevantalon hotellikäyttöön. Uusi hotelli tuo kansainvälisen Hyatt-ketjun ensimmäisenä pohjoismaihin.

Ylva on allekirjoittanut Skanskan kanssa urakkasopimuksen Uuden ylioppilastalon, Kaivopihan sisäpihan puolelta löytyvän Hansantalon ja Kalevantalon korjausrakentamishankkeesta. Aiemmin toukokuussa julkaistiin hankkeen mahdollistava 205 miljoonan arvoinen rahoitusjärjestely.

”On todella innostavaa päästä viemään Grand Hansa -hotellihankettamme toteutukseen yhteistyössä mahtavan tiimin ja kumppanien kanssa. Avautuessaan Grand Hansa tuo Helsinkiin uuden kansainvälisen huippuhotellin vahvistaen Helsingin keskustan elinvoimaisuutta. Uskomme vahvasti, että panostukset ydinkeskustaan kasvattavat kiinnostusta Helsinkiin niin kotimaisten kuin ulkomaistenkin matkailijoiden keskuudessa”, kommentoi Ylvan kiinteistöjohtaja Ville Vaarala.

Tiloissa on viimeisen vuoden aikana tehty valmistelevia töitä ja kevyitä purkuja, joiden avulla urakkaa on edistetty haastavan markkinatilanteen aikana.

Grand Hansa etenee ylihuomisen arvojen mukaisesti – vastuullisuudella on merkittävä rooli hankkeen toteutuksessa

Grand Hansa on Ylvan historian suurin saneeraushanke, kun kulttuurihistoriallisesti merkittävät kiinteistöt korjataan perinpohjaisesti. Hankkeen jokaisessa vaiheessa on otettu kestävä kehitys huomioon. Ylvan rahoituksen lainaehtoihin on solmittu ESG-tavoitteita hiilineutraaliudesta ja henkilöstötyytyväisyydestä. Korjausrakentamisen hankinnoissa huomioidaan hiilijalanjälki, työmaalla otetaan aktiivinen ote inklusiivisuuden edistämiseen ja Grand Hansalle tavoitellaan LEED® Gold -tason ympäristöluokitusta, jonka lisäksi myös sisustussuunnittelua ohjaa kestävyys ja laatu.

Hankkeen pääsuunnittelijana toimii Arkkitehdit Soini & Horto Oy ja sisustussuunnittelusta vastaa Sisustusarkkitehtitoimisto Carola Rytsölä Oy. Hyatt-hotellin operaattorina toimii Primehotels Oy.

 

Lisätietoja:

Ville Vaarala, kiinteistöjohtaja, +358 40 569 0699

Ylvan tavoitteena on Ylihuomisen Helsingin rakentaminen. Liiketoimintamme keskittyvät kiinteistö- ja ravintola-alaan. Ylvan omistaa Helsingin yliopiston ylioppilaskunta. Olemme olleet jo 150 vuotta rakentamassa helsinkiläisille kaupunkia, jossa ihmiset ja ideat kohtaavat. Kannattavuus tarkoittaa meille pitkäjänteisiä päätöksiä, jotka mahdollistavat seuraavat 150 vuotta. Ainutlaatuinen taustamme edellyttää meiltä edelläkävijyyttä avoimuudessa ja vastuullisuudessa sekä sitoutumista Helsingin kehittämiseen.