Skip to content
Uutiset ›  Ylvan vastuullinen toimintamalli herätti kiinnostuksen: Varma pitkäaikaiseksi kumppaniksi Lyyra-hankkeeseen

Ylvan vastuullinen toimintamalli herätti kiinnostuksen: Varma pitkäaikaiseksi kumppaniksi Lyyra-hankkeeseen

Ylva ja Suomen suurimpiin kuuluva työeläkeyhtiö Varma ovat sopineet joint venture -yhteisyrityksen muodostamisesta. Yhteisyritys koskee Helsinkiin rakentuvaa Lyyra-korttelihanketta.

Helsingin Kalliossa sijaitseva Lyyra valmistuu vaiheittain vuoden 2023 aikana. Kortteliin nousee kolme uutta rakennusta, joihin sijoittuu hotelli, toimistotiloja, ravintoloita sekä asuntoja. Lyyran kokonaislaajuus on 20 800 kerrosneliömetriä, joka koostuu rakennusten lisäksi maanalaisista tiloista.

Ylva toimii hankkeessa enemmistöomistajana ja Lyyra-korttelin aktiivisena kehittäjänä.

”Tavoitteenamme on rakentaa Helsinkiin mahdollisimman vastuullisesti toteutettu tieteen ja talouden kortteli, joka palvelee kaupunkilaisia ainakin seuraavat 100 vuotta. Meille on ilo saada alansa merkittävimpiin kuuluva, pitkäjänteinen ja kanssamme yhteiset arvot jakava kumppani jatkamaan kanssamme tätä työtä”, kertoo Ylvan kiinteistöjohtaja Ville Vaarala.

Hankkeelle on asetettu kunnianhimoiset vastuullisuustavoitteet. Päämääränä on rakentaa Suomen kestävimmät rakennukset, joissa on pienin mahdollinen hiilijalanjälki ja suurin mahdollinen positiivinen vaikutus ympäröivään maailmaan.

”Erinomainen sijainti ja kunnianhimoiset vastuullisuustavoitteet saivat meidät kiinnostumaan Lyyra-hankkeesta. Ylvan vastuullinen liiketoiminta teki vaikutuksen ja on hyvin linjassa Varman oman toiminnan kanssa. Lähdimme siten mieluusti Ylvan kumppaniksi tähän kehityshankkeeseen”, sanoo Varman kiinteistösijoituspäällikkö Johanna Haikala.

Lyyra valittiin vuonna 2019 yhdeksi OECD:n Business 4 Inclusive Growth -verkoston pilottihankkeista. Ylva on ainoana suomalaisyrityksenä mukana 35 yrityksen kansainvälisessä verkostossa, jonka jäsenet tekevät uraauurtavaa työtä vastuullisemman markkinatalouden puolesta.

Prosessissa Ylvan kaupallisena neuvonantajana toimi CBRE ja juridisena neuvonantajana Avance.

Lisätietoja:

Ville Vaarala, kiinteistöjohtaja, +358 40 569 0699

Leea Tolvas, toimitusjohtaja, +358 50 400 0323