Skip to content
Uutiset ›  Ylva mukana Helsinki Pridessa – koska kaupunki kuuluu kaikille

Ylva mukana Helsinki Pridessa – koska kaupunki kuuluu kaikille

Ylva on jo toista vuotta mukana tukemassa Helsinki Pride -tapahtumaa yhteistyökumppanina. Haluamme rakentaa kaupunkia, jossa jokainen voi olla oma itsensä, rohkeasti ja ylpeästi, ilman pelkoa.

Helsinki Pride -yhteisön perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 30 vuotta. Vaikka yhdenvertaisuustyössä on näiden vuosien aikana edistytty, on tehtävää vielä paljon. Juhlavuoden Pride in progress -teeman hengessä ylvalaiset kirjasivat mietteitään siitä, millaista Helsinkiä he haluavat olla rakentamassa.

”Ylihuomisen Helsinki toivottaa kaikki tervetulleiksi, ja tarjoaa jokaiselle tilaa olla juuri sellainen kuin on. Meille on tärkeää, että asiakkaamme kokevat UniCafe-ravintolat tällaiseksi turvalliseksi tilaksi. Siihen voimme vaikuttaa esimerkiksi kokoamalla ruokalistan, jolta kaikki löytävät itselleen sopivaa ja maistuvaa syötävää. Olemme ylpeitä siitä, että työntekijämme edustavat jopa 39 eri kansallisuutta: haluamme että heistä jokainen voi olla yhtä ylpeästi oma upea persoonansa!”

Paula Korhonen, UniCafen operatiivinen päällikkö

”Yhdenvertainen maailma ei ole vielä valmis – myöskään työpaikoilla. Sosiaali- ja terveysministeriön huhtikuussa tekemän julkaisun mukaan työelämän tasa-arvoa on edistettävä etenkin palkkaeroissa, työolosuhteissa, työsuhteen ehdoissa ja urakehityksessä. Yhdenvertaisuus on perusoikeus. Toivon, että tulevaisuudessa yhdenvertaisuus ja tasa-arvo olisivat kaikkien asioita eikä pelkästään niiden, jotka kuuluvat johonkin vähemmistöön tai aliedustettuun ryhmään työpaikalla.”

Aino Pekkarinen, Culture and People Officer

”Ylihuomisen Helsinki on tasa-arvoinen ja monikulttuurinen. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeudet eivät vieläkään ole samat kuin valtaväestöllä. Tätä ei voi mielestäni perustella mitenkään. On mahtavaa, että edistystä on tapahtunut: hyvänä esimerkkinä avioliittolain muutos vuonna 2017. Muistan tosin miettineeni tuolloin, että on oikeastaan noloa, että tämä tapahtuu Suomessa vasta nyt.”

Maija Ryynänen, vuokrauspäällikkö

”Olen toiminut UniCafe-ravintoloiden luottamusmiehenä reilut kymmenen vuotta. Tässäkin lyhyessä ajassa yhdenvertaisuudessa ja työoloissa on tapahtunut muutosta parempaan. Unelmani on, että saamme jatkaa kehittymistä vieläkin paremmaksi. Olemme kaikki samanarvoisia sukupuoleen, ikään, alkuperään, kieleen, uskontoon, vakaumukseen, mielipiteeseen, terveydentilaan tai muuhun henkilöön liittyvään syyhyn katsomatta. Nämä asiat toivoisin jokaisen muistavan.”

Rebekka Jyränen-Partanen, UniCafen pääluottamusmies & kylmäkkö

”Helsinki olemme me: täällä asuvat, työskentelevät, vierailevat ja toisiamme kohtaavat ihmiset. Teoilla me helsinkiläiset ja ylvalaiset näytämme, mitä avoin kaupunki, avoin työyhteisö, avoin mieli ja avoin suhtautuminen todella tarkoittavat. Sanojen ja korulauseiden sijaan rakennamme joka päivä turvallisia tiloja, joihin kaikki ovat yhtä lämpimästi tervetulleita varallisuudesta, kulttuurista, perhetaustasta ja oman tai puolisonsa sukupuolesta riippumatta. Minun Helsinkini on ylihuomenna utelias ja tutustuu rohkeasti erilaisuuteen.”

Leea Tolvas, toimitusjohtaja

”Viimeistään ylihuomisen Helsingin pitää olla vapaa syrjinnästä! Helsinki on tunnetusti yksi maailman parhaista paikoista asua ja elää. Pride-viikolla silti viimeistään muistaa, että lintukodossamme on vielä hartiavoimin jäljellä työtä ihmisten yhdenvertaisuuden saavuttamiseksi.”

Olli Olkkonen, rakennuttajapäällikkö

”Ylihuomisen Helsingissä jokainen puolustaa ihmisoikeuksia ja työskentelee yhdenvertaisemman kaupungin luomiseksi. Muutos ei tapahdu itsestään, vaan se vaatii aktiivista toimintaa kaikilta kaupunkilaisilta. Hyvä lähtökohta on antaa tilaa, kuunnella ja ottaa muut ihmiset vastaan arvostaen. Pitkällä tähtäimellä asiat vaativat konkreettisia tekoja ja rakenteellisia muutoksia. Näiden eteen kaikkien meidän tulee tehdä töitä vuoden jokaisena päivänä!”

Jessika Isomeri, HYYn hallituksen puheenjohtaja

”Ylihuomisen Helsingissä meillä kaikilla on oikeus elää omana itsenämme ilman pelkoa epäreilusta kohtelusta, kiusaamisesta tai syrjään sysäämisestä. Olemme ylpeitä siitä, keitä olemme ja koemme yhteistä ylpeyttä siitä, kuinka monimuotoinen ja reilu Helsinki on. Moninaisuus on ehtymätön aarreaitta luovuudelle, uusille innovaatiolle ja tuoreille näkökulmille. Nämä tuottavat iloa jokaisen arkeen, kestävää kilpailukykyä yrityksille ja hyvinvointia koko yhteiskunnalle.”

Antti Ruuska, Chief Sustainability Officer

Ylvan tavoitteena on kasvattaa sosiaalista kestävyyttä sekä omassa työyhteisössämme että kaikissa liiketoiminnoissamme. Työntekijämme edustavat 39 eri kansallisuutta, ja olemme ainoana suomalaisyrityksenä mukana rakentamassa vastuullisempaa markkinataloutta OECD:n Business 4 Inclusive Growth -verkostossa. Lyyra-hankkeessamme kehitämme ratkaisuja, joiden avulla voidaan vähentää työmailla mahdollisesti tapahtuvia ihmisoikeusrikkomuksia, lisätä yhdenvertaisuutta ja kasvattaa ylpeyden tunnetta tehdystä työstä.

Helsinki Pride -juhlaviikkoa vietetään 28.6.–4.7.2021. Katso viikon tapahtumat ja osallistu virtuaalikulkueeseen täällä: www.week.pride.fi 

Lisätietoja:

Sanna Puutonen, viestintä- ja markkinointipäällikkö, +358 400 489 224