Skip to content
Uutiset ›  Ylva jakoi tunnustuksia pitkistä työurista

Ylva jakoi tunnustuksia pitkistä työurista

Yhteensä kymmenen ylvalaista palkittiin perjantaina 26.11. ja lauantaina 27.11. merkittävästä työurasta Ylvalla.

Kunnioitettavan 37 vuoden uran Ylvan palveluksessa tehneen Lea Jokio-Suramon muotokuva paljastettiin lauantaina 27.11. Vanhan ylioppilastalon tiedekuntasalissa. Taiteilija Anna Retulaisen maalaama teos kunnioittaa Jokio-Suramon pitkää ja erityisen merkityksellistä työtä Ylvan ja Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hyväksi. Jokio-Suramo jäi eläkkeelle 1.7.2021 Ylvan operatiivisen johtajan tehtävistä.

”Koen olleeni hyvin etuoikeutettu saadessani tehdä 37 vuotta töitä HYY:n liiketoiminnan eri yrityksissä ja monipuolisissa tehtävissä. On sanoin kuvaamattoman suuri kunnia saada olla mallina tälle taideteokselle, joka on sijoitettu minulle niin rakkaalle ja muistorikkaalle Vanhalle ylioppilastalolle”, sanoo Jokio-Suramo.

”Lean läsnäolo, vastuunkanto ja rautainen ammattitaito ovat piirtäneet vahvan jäljen Ylvan työyhteisöön ja opiskelijasukupolviin läpi vuosikymmenien. Sadat meistä ovat saaneet kulkea Lean rinnalla hänen poikkeuksellisen työuransa aikana. Kunnioitus, luottamus ja kyky kohdata ihminen ihmisenä titteleittä ovat Lealle tyypillisiä ja esimerkillisiä käytösmalleja, joita me hänen kanssaan yhteistyötä tehneet vaalimme jatkossa omassa toiminnassamme. Myös muotokuva henkii näitä piirteitä, pitäen näin Lean erottamattomana osana Ylvaa ja HYY yhteisöä myös jatkossa”, kertoo Ylvan toimitusjohtaja Leea Tolvas.

Kirjahyllyn edessä. Kuva: Jussi Tiainen.

Maalauksen väreistä välittyvät lämpö ja suoraselkäisyys

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan piirissä on ollut perinteenä tilata Vanhalle ylioppilastalolle muotokuvia merkkihenkilöistä, jotka ovat vaikuttaneet vahvasti ylioppilaskuntaan ja koko yhteiskuntaan. Muotokuvien toteuttajina ovat toimineet aikansa johtavat taiteilijat. Lea Jokio-Suramon muotokuva jatkaa osaltaan tätä perinnettä. Teoksen nimi on ”Kirjahyllyn edessä”.

Taiteilija Anna Retulaisen mukaan värit ovat maalauksessa tärkeässä roolissa.

”Ensimmäisen tapaamisemme jälkeen menin työhuoneelleni ja tein muistiinpanot väreistä, joita Lea mielestäni edustaa. Lopullisessa teoksessa ovat mukana juuri nämä värit. Maalauksesta nousevat esiin Lealle ominaiset suoraselkäisyys ja tinkimättömyys – sekä ennen kaikkea lämpö. Vaikka kyseessä ei ole perinteinen muotokuva, oli minulle tärkeää, että Lea on tunnistettavissa maalauksesta”, Retulainen kertoo.

20 vuoden työurasta palkittiin tänä vuonna yhdeksän ylvalaista

Ylva palkitsi perjantaina 26.11. yhdeksän työntekijäänsä kiitoksena 20 vuoden työurasta Ylvan palveluksessa. Mukana yhteisessä juhlatilaisuudessa olivat sekä kuluvan että vuoden 2020 palkitut.

Kunnianosoituksen saivat Eerikki Raunemaa, Jarkko Inkinen, Sanna-Mari Hietanen, Marjut Immonen, Sonja Jokela, Virpi Alamartin, Piia Arenius, Marjaana Takko ja Roza Mononen.

”Nopea vaihtuvuus on nykypäivän työelämässä ennemmin sääntö kuin poikkeus – varsinkin ravintola-alalla. Olen erityisen ylpeä siitä, että työyhteisöstämme löytyy vuonna 2021 näin monta pitkän ja upean uran tehnyttä työkaveria”, sanoo Tolvas.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunta muisti palkittuja myös 153. vuosijuhlassaan lauantaina 27.11. Ylvassa 20 vuotta työskennelleille myönnettiin kultainen ansiomerkki kapeassa sinisessä nauhassa. Ansiomerkin saivat myös Ylvan hallituksessa ja työntekijöinä pitkän uran tehneet Antti Kerppola ja Jannica Aalto, sekä Ylvan hallituksessa toimineet Tarik Ahsanullah ja Santeri Velin.

Lisätietoja:

Leea Tolvas
Toimitusjohtaja
+358 50 400 0323
leea.tolvas@ylva.fi