Skip to content
Uutiset ›  Vastuullisuuskilpailun voittajaehdotukset kannustavat kohti terveellisiä ja ilmastoystävällisiä ruokailutottumuksia

Vastuullisuuskilpailun voittajaehdotukset kannustavat kohti terveellisiä ja ilmastoystävällisiä ruokailutottumuksia

Ylvan vuosittainen vastuullisuuskilpailu on ratkennut. Kilpailun raatina toimiva Ylvan hallintoneuvosto valitsi tänä vuonna jaetulle ensimmäiselle sijalle kolme ehdotusta, jotka auttavat UniCafen asiakkaita tekemään parempia valintoja.

Vastuullisuuskilpailu järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa teemoitettuna. Kilpailussa haettiin erityisesti ideoita, jotka edistävät muutosta kohti kestävää ja terveellistä ruokavaliota. Voittajiksi valittiin peräti kolme ehdotusta: Ruokakoutsi, Salaattiboksi ja Kasvisruokapassi.

Ruokakoutsi esittelee erilaisia tapoja promota ilmastoystävällisiä ateriavalintoja UniCafen digitaalisen asiakaspolun eri vaiheissa. Raadin mukaan kyseessä on iso ja innostava idea, joka todennäköisesti kannustaisi ja helpottaisi asiakkaita tekemään parempia valintoja ravintolassa.

Salaattiboksi-ehdotuksessa on puolestaan kehitetty UniCafen asiakkaille uusi ja terveellinen välipalavaihtoehto, jonka toteutuksessa hyödynnetään linjastolla jo tarjolla olevaa ruokaa. Raati pitää ideaa sellaisenaan toteutuskelpoisena, ja uskoo sen potentiaaliin luoda sekä lisämyyntiä että vähentää hävikkiä.

Kasvisruokapassin ideana on kannustaa UniCafen asiakkaita syömään entistä enemmän kasvisruokaa. Jokaisesta kasvis- tai vegaaniateriasta saa leiman passiin, ja tietyistä leimamääristä palkitaan ilmaisella aterialla.

Kaikki kilpailuun jätetyt ideat käsiteltiin anonyymisti koko valintaprosessin ajan, ja nimet ehdotusten takana selvitettiin vasta kun voittajat oli valittu. Ruokakoutsin ja Salaattiboksin takaa löytyi Petri Minni, Kasvisruokapassin ideoi puolestaan Kari Vilkki.

”Otamme ideat mukaan kehityslistallemme. Salaattiboksin ja Kasvispassin toteutusmahdollisuuksia voimme lähteä tutkimaan saman tien. Ruokakoutsi on kokonaisuutena laajempi ja vaatii sekä jatkoideointia että rajaamista. Uskon, että saamme idean pohjalta hyviä kehitysaihioita erityisesti asiakasviestintää ja -markkinointia varten”, kertoo Ylvan kestävyydestä vastaava johtaja Antti Ruuska.

Kaikki kilpailuun saapuneet ehdotukset arvioitiin niiden yhteiskunnallisen vaikuttavuuden, Ylvan toimintaan liittyvien positiivisten vaikutusten sekä ehdotuksen toteuttamiseen vaadittavien resurssien näkökulmasta.

Raadin mukaan osa ehdotuksista oli sellaisia, joita on jo käsitelty UniCafen liiketoimintajohdon kanssa, ja jotka eivät sisältäneet merkittäviä uusia oivalluksia. Jotkut ideoista olivat puolestaan kiinnostavia, mutta investointeina liian suuria tai erityisen riskialttiita.

”Haluan kiittää voittajaehdotusten laatijaa hienoista ideoista, sekä aivan kaikkia kilpailuun osallistuneita. Saamme kilpailun ideoista aina uusia näkökulmia ja kehitysaihioita vastuullisuustyötämme varten, mitä pidän erityisen arvokkaana”, Ruuska sanoo.

Lisätietoja:

Antti Ruuska
Chief Sustainability Officer
+358 40 176 3142
antti.ruuska@ylva.fi