Skip to content
Uutiset ›  Timo Kalliokoski ja Joel Lindqvist Ylvan hallitukseen

Timo Kalliokoski ja Joel Lindqvist Ylvan hallitukseen

Timo Kalliokoski ja Joel Lindqvist on valittu uusina jäseninä Ylvan hallitukseen. Uudet hallituksen jäsenet aloittavat hallituksessa 1.4.2021. Muut hallituksen jäsenet pysyvät samoina.

Ylvan hallitus toimii Ylva-konsernin ja Ylva Palvelut Oy:n hallituksena. Ylvan omistaja HYY valitsee vuosittain hallitukseen uusia jäseniä, sillä puolet Ylvan hallituksen jäsenistä ovat opiskelijoita ja heidän hallituskautensa ovat määräaikaisia. Englantia opiskeleva Timo Kalliokoski toimi HYYn hallituksessa vuonna 2020, vastuullaan omistajahallinto ja Ylvan omistajastrategian valmistelu. Kestävyystieteitä opiskeleva Joel Lindqvist on toiminut HYYn hallituksessa vuonna 2017 sekä Suomen ylioppilaskuntien liiton hallituksessa vuonna 2018.

”Ylvan hallitus on hyvin poikkeuksellinen toimintaympäristö, jossa vaikuttavat yhtäaikaisesti vastuu ylioppilaskunnan pitkäaikaisesta varallisuuden turvaamisesta ja profiloituminen kestävän liiketoiminnan suunnannäyttäjäksi. Tehtävässä innostaa myös vastuun konkretia ja se, mikä merkitys Ylvan toiminnalla on ylioppilaskunnan edunvalvonnalle ja muulle toiminnalle” , Kalliokoski kommentoi.

”On kunnia toimia näin edistyksellisen toimijan hallituksessa. Sen lisäksi, että Ylva tekee edistyksellistä ja kattavaa liiketoimintaa, sen omaleimainen opiskelijoista muodostuva omistajapohja tekee siitä ainutlaatuisen toimijan aloillaan. Uskon, että Ylva on erinomainen toimija auttamaan Helsinkiä kulkemaan suuntaan, jossa se tulee olemaan vastuullisuus- ja kestävyyskysymysten edelläkävijä eurooppalaisten kaupunkikeskuksien joukossa”, Lindqvist kertoo.

Ylioppilaskunnan hallitus valitsee hallituksen puheenjohtajan, jonka tulee olla nykyinen tai entinen ylioppilaskunnan jäsen. Hallitukseen valitaan lisäksi 6–10 muuta jäsentä, joista enemmistön tulee olla valintahetkellä ylioppilaskunnan jäseniä. Hallituksen tulee valita vähintään yksi ja enintään neljä asiantuntijajäsentä. Henkilökunnan edustajalla on puhe- ja läsnäolo-oikeus hallituksen kokouksessa. Jäsenet valitaan vuodeksi kerrallaan.

Hallituksen kokoonpano vuonna 2021 on seuraava: puheenjohtajana jatkaa Jenni Hupli, muina jäseninä toimivat Sara Järvinen, Sofia Rahikainen, Sameli Sivonen, Tarja Pääkkönen (Boardman Oy), Jaakko Hietala (Asianajotoimisto Bird & Bird), Reima Rytsölä (Varma), Erkka Valkila (hallitusammattilainen) sekä Petri Minni (henkilökunnan edustaja).

 

Lisätietoja:

Tuomas Aho, HYYn hallituksen yritysvastaava, p. 050 3258041

Jannica Aalto, viestintä- ja markkinointijohtaja, 045 134 7636