Skip to content
Uutiset ›  ”Ilmasto kakkaa meidän päälle” – Ylva antoi isänpäivälahjaksi eväitä ilmastokasvatukseen

”Ilmasto kakkaa meidän päälle” – Ylva antoi isänpäivälahjaksi eväitä ilmastokasvatukseen

Tänä vuonna Ylva päätti muistaa ylvalaisia isiä antamalla lahjaksi ilmastonmuutoksesta kertovaa kirjallisuutta, jota voi lukea yhdessä lasten kanssa.

Ylvan tavoitteena on luoda kestävämpää tulevaisuutta, rakentaa ylihuomisen Helsinkiä. Jokainen ylvalainen tekee töitä sen eteen, että tähän tavoitteeseen on mahdollista päästä. Isänpäivän lähestyessä mietimme toimistolla, kuinka ilmastonmuutos on aivan eri tavalla osana lastemme elämää kuin mitä se meidän lapsuudessa oli.

Päätimme kysyä muutaman ylvalaisen lapselta heidän näkemyksiään biodiversiteettiin liittyvistä asioista, eli metsästä ja eläimistä, sekä ajatuksia ilmastonmuutoksesta.

Lasten ajatukset ilmastonmuutoksesta

”Ilmasto kakkaa meidän päälle” oli nelivuotiaan V:n ajatus siitä, mitä ilmastonmuutos tarkoittaa. Viisivuotias haastateltavamme tiesi, mitä ilmastonmuutos tarkoittaa, muttei suostunut kertomaan sitä meille, sillä se on salaisuus. Haastattelut suorittivat lasten isät ja yksikään lapsi ei uskonut, että isä tekee mitään ilmastonmuutoksen hillitsemisen eteen.

Voit kuunnella parhaat palat ylvalaisten isien lasten tarinoista täältä!

Ylvalaiset isät saavat valita joko Martti Lintusen Mitä jääkarhu sanoi pingviinille? tai Laura Ertimon ja Mari Ahokoivun Ihme ilmat!-Miksi ilmasto muuttuu. Lintusen teos sopii 4-6-vuotialle, kun taas Ertimon ja Ahokoivun teos sopii paremmin kouluikäisille.

Lisätietoja
Viestintä- ja markkinointijohtaja, Jannica Aalto, 045 134 7636