Skip to content
Uutiset ›  Aleksi Tujunen Ylvan hallitukseen

Aleksi Tujunen Ylvan hallitukseen

Aleksi Tujunen on valittu uutena jäsenenä Ylvan hallitukseen. Tujunen aloittaa hallitustyöskentelynsä 1.4.2023. Lisäksi Timo Kalliokoski on valittu jatkokaudelle. Muut hallituksen jäsenet pysyvät samoina.

Ylvan hallitus toimii Ylva-konsernin ja Ylva Palvelut Oy:n hallituksena. Ylvan omistaja HYY valitsee vuosittain hallitukseen uusia jäseniä, sillä puolet Ylvan hallituksen jäsenistä ovat opiskelijoita, ja heidän hallituskautensa ovat määräaikaisia.

Saksan ja ruotsin aineenopettajaksi humanistisessa tiedekunnassa opiskeleva ja edustajistoryhmä HYYn Vihreitä edustava Aleksi Tujunen toimi HYYn hallituksessa puheenjohtajana vuonna 2022. Vuonna 2021 Tujunen vastasi hallituksen jäsenenä muun muassa koulutuspolitiikasta.

”Minulle on suuri kunnia saada toimia Ylvan hallituksessa ja tuoda ylioppilaskunnasta saamani kokemus ja osaaminen Ylvan käyttöön. Odotan innolla tehtävässä aloittamista. Arvostan Ylvan oma-aloitteista yritysaktivismia sekä kunnianhimoa kestävyys- ja vastuullisuusasioissa, joista myös haluan Ylvan pitävän tulevaisuudessa kiinni. Odotan Ylvan hallituksessa toimimiselta myös uuden oppimista erityisesti kiinteistöliiketoiminnan periaatteista ja Ylvan liiketoimintakentästä”, Tujunen kertoo.

Yleistä ja aikuiskasvatustiedettä ja englantia opiskeleva Timo Kalliokoski toimi HYYn hallituksessa vuonna 2020 vastuullaan omistajahallinto ja Ylvan omistajastrategian valmistelu. Ylvan hallituksessa Kalliokoski on ollut vuodesta 2021.

”Kiitän ylioppilaskuntaa luottamuksesta ja jatkan mielelläni Ylvan parissa jo HYYn hallituksessa ollessani aloitettujen suurhankkeiden valmistumisen yli. Seuraavien askeleiden tarkentaminen ja läpivienti lupailevat Ylvalle kiinnostavia mahdollisuuksia opiskelijoiden entistä parempaan palvelemiseen tulevaisuudessa. Vaikka maailmantilanne on yhä vaikea, on Ylvalla seuraavien vuosien aikana näytön paikka osoittaa edelläkävijyytensä myös muuttuvassa maailmassa”, sanoo Kalliokoski.

Ylioppilaskunnan hallitus valitsee hallituksen puheenjohtajan ja lisäksi 6–10 muuta jäsentä, joista enemmistön tulee olla valintahetkellä ylioppilaskunnan jäseniä. Hallituksen tulee valita vähintään yksi ja enintään neljä asiantuntijajäsentä. Henkilökunnan edustajalla on puhe- ja läsnäolo-oikeus hallituksen kokouksessa. Jäsenet valitaan vuodeksi kerrallaan.

Hallituksen kokoonpano vuonna 2023 on seuraava: puheenjohtajana toimii Mika Heikkilä, ja muina jäseninä ovat Tuomas Aho, Mikko Järveläinen, Timo Kalliokoski, Joonas Pulliainen, Aleksi Tujunen, Tarja Pääkkönen (Boardman Oy), Jaakko Hietala (Asianajotoimisto Bird & Bird), Reima Rytsölä (Solidium), Erkka Valkila (hallitusammattilainen) sekä Ylvan henkilökunnan edustajana Petri Minni.


Lisätietoja:

Christoffer Aminoff
HYYn hallituksen Ylva-vastaava
+358 46 921 7850
christoffer.aminoff@hyy.fi

Sanna Puutonen
Viestintä- ja markkinointipäällikkö
+358 400 489 224
sanna.puutonen@ylva.fi