Skip to content

Lyyra

Kaikki kohteet › Lyyra

Tieteen ja talouden kortteli

Meistä Helsingin menestys perustuu tieteen, tutkimuksen ja yritysten yhteistyöhön. Lyyrassa yhdistyvät uskomme sivistykseen sekä Ylvan arvopohjainen toiminta: täällä tiede ja tutkimus kohtaavat liiketoiminnan täysin ennennäkemättömällä tavalla. Lyyra on kortteli, josta löytyvät hotelli, liiketilat, toimistotilat sekä vuokra-asunnot.

Lyyra edustaa sekä juuriamme että tulevaisuuttamme. Jo 150 vuoden ajan Ylva on rakentanut Helsinkiä, jossa ihmisten on helppo kokoontua, ideoida, keskustella ja kohdata. Tällaiseen Helsinkiin haluamme investoida jatkossakin. Lyyran myötä Hakaniemen ja Kallion ytimeen kohoaa täysin uusi palvelukeskus, joka on myös esimerkki kestävämmästä rakentamisesta. Lyyra-hanke on mukana niin OECD:n Business 4 Inclusive Growth -yritysverkostossa kuin inklusiivisemman rakentamisen kokeilualustanakin.

Lyyran rakennusurakka käynnistyi tammikuussa 2020, ja tilojen vuokraus on nyt käynnissä. Voit tutustua tilavaihtoehtoihin täällä.

7000 m2

kokonaispinta-ala

yli 400

julkisen liikenteen yhteyttä tunnissa

175

hotellihuonetta

yli 4500 m2

liiketiloja useassa kerroksessa

Suomen kestävin rakennus

Lyyra on paitsi inklusiivisuuden, myös vihreän rakentamisen edelläkävijä. Valmistuessaan Lyyran toimistotilat ja hotelli tulevat kantamaan LEED Platinum -sertifikaatteja, jotka osoittavat, että rakennukset on suunniteltu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Kattotiloja tullaan käyttämään mahdollisimman laajasti viherkattoina, jotka luovat viihtyisyyttä ja tuovat palan luontoa lähelle rakennusta. Toimistotilat puolestaan on suunniteltu helposti vuokralaisten erilaisiin tarpeisiin muunneltavaksi niin, että joustavia tiloja voidaan käyttää tehokkaasti tulevina vuosikymmeninä käyttäjien tarpeiden muuttuessa.

Ainutlaatuisen sijaintinsa vuoksi Lyyra mahdollistaa kaikille kävijöille lyömättömät mahdollisuuden julkisen liikenteen käyttöön.

Lisäksi minimoimme rakennusten energiakulutusta ja pyrimme jo rakennusvaiheessa korkeaan energiatehokkuuteen. Ylva on ensimmäisten joukossa sitoutunut ympäristöministeriön ja RAKLI ry:n kestävän purkamisen Green deal -sopimukseen. Lyyra-hankkessa tavoittelemme purkumateriaalin 95 prosentin kierrätysastetta.

Lyyran askeleet

Lyyra on täysin uusi kulma.

Lyyra.fi
 

Lyyran on tavoitteena valmistua vaiheittain vuoden 2023 loppuun mennessä: toimistotalo valmistuu keväällä 2023 ja hotelli- ja asuntotontin rakennustyöt saadaan päätökseen vuosien 2023-2024 vaihteessa.

2023

Toinen linja 7:n ja Siltasaarenkatu 13 rakennusten purkutyöt aloitettiin suunnitellusti tammikuussa.

2020

Helsingin kaupunki vahvisti Lyyran asemakaavan 23.10.2019.

2019

Ylva voitti Helsingin kaupunkin tonttikilpailun kesäkuussa 2018 Lyyra-ehdotuksellaan. Tieteen ja talouden korttelista löytyvät niin liiketilat ja toimistot kuin hotellikin. Lisäksi rakennamme Lyyraan asuintiloja.

2018
 
Etsitään yhdessä juuri sinulle sopivat toimitilat