Skip to content
Uutiset ›  Ylvan Lyyra-hankkeelle 65 miljoonan euron vihreä kehitysrahoitus

Ylvan Lyyra-hankkeelle 65 miljoonan euron vihreä kehitysrahoitus

Ylvan hallinnoima ja enemmistöomistama Helsingin Lyyra Ky on solminut yhteensä 65 miljoonan euron vihreän kehitysrahoituksen Helsingin Hakaniemessä rakentuvalle Lyyra-korttelihankkeelle. Rahoitusjärjestelyssä lainanantajina ovat NIB ja Nordea.

Helsingin Lyyra ky on Ylvan ja työeläkevakuutusyhtiö Varman yhteisyritys, joka vastaa Lyyra-hankkeen toteutuksesta. Hanke valmistuu vaiheittain vuoden 2023 aikana. Kortteliin nousee kolme uutta rakennusta, joihin sijoittuu hotelli, toimistotiloja, ravintoloita sekä asuntoja. Lyyran vuokrattava laajuus on 18 400 neliömetriä.

”Saimme kesällä työeläkeyhtiö Varmasta hankkeelle loistavan kumppanin. Nyt solmittu rahoitus vahvistaa edelleen Lyyra-hankkeen asemaa vauhdilla kehittyvän Hakaniemen merkittävimpänä uudiskohteena. Olemme erittäin tyytyväisiä, että Nordea ja NIB haluavat tukea arvojemme mukaista vastuullista kaupunkikehitystä ja luottavat tekemisemme laatuun”, kertoo Ylvan toimitusjohtaja Leea Tolvas.

”Lyyra on uudisrakentamisen edelläkävijä. Sen elinkaaren hiilijalanjälki on arvioitu, ja materiaalien hyötykäytölle ja rakennuksen jalanjäljen pienentämiselle on asetettu kunnianhimoiset tavoitteet”, sanoo NIB:n toimitusjohtaja André Küüsvek.

Lyyran tiloille haetaan LEED Platinum -tason sertifikaattia, joka on kansainvälisesti tunnistetun järjestelmän korkein taso. Kaikki Lyyran tilat tähtäävät Suomen ympäristöministeriön säätelemään A-energialuokkaan eli korkeimpaan mahdolliseen.

Ympäristövastuullisuuden lisäksi hankkeessa on huomioitu myös sosiaalinen vastuu. Lyyra valittiin vuonna 2019 yhdeksi OECD:n Business 4 Inclusive Growth -verkoston pilottihankkeista. Ylva on ainoana suomalaisyrityksenä mukana 35 yrityksen kansainvälisessä verkostossa, jonka jäsenet tekevät uraauurtavaa työtä vastuullisemman markkinatalouden puolesta.

”Valmistuessaan Lyyra elävöittää linjojen aluetta ja tarjoaa helsinkiläisille uusia palveluita ja viihtyisää julkista tilaa. Kiinnostus hanketta kohtaan on ollut suurta: tuorein vuokrasopimus allekirjoitettiin viime viikolla. On hienoa, että rahoittajat uskovat kestävästi toteutettujen hankkeiden menestykseen ja kannustavat valinnoillaan koko alaa uudistamaan toimintaansa ESG-kriteerien mukaiseksi. Suuri kiitos kuuluu myös vanhempi analyytikko Ville Mourujärvelle, jonka rooli neuvotteluissa oli erittäin merkittävä”, sanoo Ylvan kiinteistöjohtaja Ville Vaarala.

Pohjoismaiden Investointipankin (NIB) ja Nordean kanssa solmittu laina on seitsenvuotinen ja kattaa kehitysvaiheen lisäksi myös valmistumisen jälkeisen ajan.

Lisätietoja:

Ville Vaarala
Kiinteistöjohtaja
+358 40 569 0699
ville.vaarala@ylva.fi

Leea Tolvas
Toimitusjohtaja
+358 50 400 0323
leea.tolvas@ylva.fi