Skip to content
Uutiset ›  Ylvan kiinteistöt hiilineutraaleiksi 2025 – Ylva osaksi Net Zero Carbon Buildings -sitoumusta

Ylvan kiinteistöt hiilineutraaleiksi 2025 – Ylva osaksi Net Zero Carbon Buildings -sitoumusta

Ylva on allekirjoittanut World Green Building Councilin Net Zero Carbon Buildings -sitoumuksen. Sitoumus tähtää rakennusten käytönaikaisten hiilipäästöjen nollaamiseen kunnianhimoisella aikataululla. Toimitusjohtaja Antti Kerppola esitteli Ylvan työtä Brysselissä 3.12. muille ilmastonmuutoksen hillintään sitoutuneille kiinteistöalan edelläkävijöille.

Globaalisti kiinteistö- ja rakennusalan hiilidioksidipäästöt muodostavat lähes 40 % kaikista päästöistä. Samalla rakentamisen hidastumisesta tulevina vuosikymmeninä ei ole havaittavissa mitään merkkejä, pikemminkin päinvastoin. Valtaosa nykyisestä kiinteistökannasta tulee olemaan käytössä myös seuraavat vuosikymmenet. Saavuttaaksemme Suomen tai edes Euroopan unionin tavoitteet hiilineutraalista yhteiskunnasta, on ratkaisut ilmastonmuutoksen hillitsemiseen otettava käyttöön niin pian kuin mahdollista. Päästövähennyksiä on löydettävä sekä rakentamisesta että kiinteistöjen käytönaikaisesta energiankulutuksesta.

”Ylva on täysin sitoutunut Net Zero Carbon Buildings -sitoumuksen toteuttamiseen. Tarve kehittää rakennuksista energiatehokkaampia ja löytää uudenlaisia ratkaisuja saadaksemme puhtaampaa energiaa on huutava. Kiinteistöjä on aina tarkasteltava kokonaisvaltaisesti, joten myös rakentamisen hiilipäästöt ja vihreän rahoituksen muodot ovat meillä osa kokonaisuutta. Haluamme omilla toimillamme vauhdittaa muutosta. Siksi olemme Ylvassa asettaneet omaksi kiinteistöjemme hiilineutraalisuustavoitteeksi vuoden 2025 ”, kertoo Ylvan toimitusjohtaja Antti Kerppola.

Ylva on ensimmäinen suomalainen kiinteistökehittäjä, joka allekirjoittaa sitoumuksen. Sitoumuksen allekirjoittavat myös Helsingin kaupunki sekä kiinteistöjä hallitseva Newsec.

Net Zero Carbon Buildings -sitoumuksen allekirjoittaneet yritykset, kaupungit ja alueet tavoittelevat hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä kaikissa kiinteistöissään. Sitoumuksen allekirjoittajat toimivat kirittäjinä koko alalle tukien sitä, että kaikki rakennukset toimivat päästöttömästi vuoteen 2050 mennessä.

Lisätietoja:

Antti Ruuska, kestävän liiketoiminnan johtaja, +358 40 176 3142

Jannica Aalto, viestintä- ja markkinointijohtaja +358 45 1347 636 (mediatiedustelut)

Ylvan tavoitteena on kansainvälisen ja kestävän tieteen ja talouden kaupungin rakentaminen. Liiketoimintamme keskittyvät kiinteistö- ja finanssisijoituksiin sekä HoReCa-alaan. Omistajiamme ovat Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan opiskelijat. Ylvan liikevaihto vuonna 2018 oli 33,5 miljoonaa euroa ja liiketoiminnan tulos 5,5 miljoonaa euroa. Ylva tunnettiin 20.3.2019 asti nimellä HYY Yhtymä.

Etsitään yhdessä juuri sinulle sopivat toimitilat