Skip to content
Uutiset ›  Ylva lahjoittaa 10 000 euroa Ukrainan lapsien ja perheiden tueksi

Ylva lahjoittaa 10 000 euroa Ukrainan lapsien ja perheiden tueksi

Ukrainan sota on koskettanut syvästi koko Ylvan henkilökuntaa ja yrityksen omistavan Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan jäsenistöä. UNICEFin kautta tehtävän lahjoituksen tarkoituksena on tarjota konkreettista apua kriisistä kärsiville ukrainalaisille.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistama Ylva lahjoittaa 10 000 euroa UNICEFille Ukrainan lasten ja perheiden tukemista varten.

”Vastuullisuus tarkoittaa muuttuneessa maailmantilanteessa ensisijaisesti ihmishengistä huolehtimista ja avun antamista niille, jotka sitä tarvitsevat. Lahjoitus on meille konkreettinen keino osallistua tähän työhön”, kertoo Ylvan toimitusjohtaja Leea Tolvas.

UNICEF on YK:n lastenjärjestö, joka tekee pitkäjänteistä työtä ympäri maailman kaikkein heikoimmassa asemassa olevien lasten hyväksi. Ylva on omassa toiminnassaan sitoutunut YK:n Sustainable Development Goals -tavoitteisiin ja on mukana YK:n Global Compact Finland Network -verkoston toiminnassa.

Ukrainan kriisi korostaa yhdenvertaisuuden eteen tehtävän työn merkitystä

Ukrainan sota koskettaa monella tavalla Ylvalle työskenteleviä ammattilaisia. Venäläis- ja ukrainalaistaustaisia ihmisiä työskentelee sekä Ylvan UniCafe-ravintoloissa että Grand Hansa- ja Lyyra-hankkeiden työmailla.

Ylvan tavoitteena on varmistaa, että sen oma työyhteisö ja molemmat työmaat ovat turvallisia, yhdenvertaisia ja syrjimättömiä kaikille työntekijöille – kaikkina aikoina.

”Omien työntekijöidemme lisäksi olemme keskustelleet tilanteesta molempien suurhankkeidemme urakoitsijoidemme kanssa, ja he tekevät kaikkensa yhdenvertaisen ja turvallisen työympäristön takaamiseksi kaikille työntekijöille, kuten ovat tähänkin asti tehneet. Emme hyväksy minkäänlaista syrjintää työmaillamme”, Tolvas kertoo.

Ylvan liiketoiminta ei nojaudu Venäjällä tuotettuun energiaan tai raaka-aineisiin

Ylvan liiketoimintaan sodan vaikutukset ovat toistaiseksi vähäiset. Ylvan omistamien kiinteistöjen kaikki energia tuotetaan lämpöpumppulaitoksissa kotimaisella uusiutuvalla energialla Helsingissä. Myös kiinteistöjen käyttämä sähkö on sataprosenttisesti kotimaista tuulivoimaa.

UniCafe-ravintolat ovat vastaavasti jo pitkään panostaneet kotimaisiin raaka-aineisiin. Lähitulevaisuudessa ruokaturvan takaaminen tulee korostumaan entisestään, kun epävarmuus eurooppalaisen ja globaalin ruoan hinnan ja saatavuuden osalta kasvaa.

”Seuraamme maailmanpoliittista tilannetta aktiivisesti, ja jatkamme perustehtävämme hoitamista toisistamme huolehtien. Rauha ja yhteiskuntarauha ovat asioita, jotka olemme voineet ottaa itsestäänselvyytenä pitkään niin meillä Suomessa kuin Euroopassakin. Ukrainan tapahtumat ovat kohtuuttomia ja kaikin tavoin tuomittavia”, Tolvas korostaa.

Torstaista 3.3. alkaen Ylva ja Helsingin yliopiston ylioppilaskunta järjestävät tukiliputuksen sodan lopettamisen puolesta, ja nostavat Ukrainan lipun Vanhan ylioppilastalon salkoon. Liputus jatkuu toistaiseksi.

Lisätietoja:
Leea Tolvas
Toimitusjohtaja
+358 50 400 0323
leea.tolvas@ylva.fi