Skip to content
Uutiset ›  Tätä kaikkea Hakaniemeen vuonna 2023 valmistuvaan Lyyra-kortteliin on tulossa

Tätä kaikkea Hakaniemeen vuonna 2023 valmistuvaan Lyyra-kortteliin on tulossa

Kallion vanhojen virastotalojen tilalle rakentuva Lyyra-kortteli tuo alueen asukkaiden ulottuville lukuisia uusia palveluita ja ravintoloita. Lyyrasta löytyy tulevaisuudessa muun muassa Fafa’s-ketjusta tunnetun yrittäjän ravintolamaailma, joka tarjoaa kokeilualustan täysin uusille makuelämyksille.

Toisen linjan ja Porthaninkadun kulmaan parhaillaan nousevan Lyyra-korttelin ensimmäiset palveluntarjoajat on nyt julkistettu. Kortteliin avaavat ovensa muun muassa käsityönä valmistetuista konditoriatuotteistaan tunnettu Kakkugalleria, urbaani nuudeliravintola Fat Ramen ja paikallista sporttibaaritunnelmaa tarjoava 3-0 Sport Bar.

Yksi kiinnostavimmista ravintolatulokkaista on tasokkaaseen katuruokaan keskittyvä UG. Lyyran pohjakerrokseen avautuva ravintolamaailma on paitsi uudenlainen Food Court, myös kokeilualusta, joka tarjoaa aloitteleville ravintolayrittäjille mahdollisuuden lähteä testaamaan uusia ideoitaan matalalla kynnyksellä. Konseptin takaa löytyy Fafa’s-ketjun perustaja Doron Karavani.

”UG tarjoaa makuja ja ruokaelämyksiä, joita et löydä mistään muualta kaupungista. Tilaan mahtuu yhteensä viisi ravintolaa, joista neljä on varattu kokeilualustaksi täysin uusille ravintoloille. Me tarjoamme laitteet ja puitteet – ravintolat voivat keskittyä olennaiseen eli tarjoamaan herkullista ruokaa”, Karavani kertoo.

UG:n ravintolakokemus on täysin digitaalinen. Tilaukset ja maksaminen hoituvat kätevästi mobiililaitteella, ja asiakkaat voivat tilata ruokaa ja juomaa kerralla useasta eri ravintolasta. Tilasuunnittelusta vastaa Amerikka.

Suomen ensimmäinen Citybox-hotelli avautuu Lyyraan

Ravintolapalveluiden lisäksi Lyyraan tulee Keskon päivittäistavarakauppa ja Suomen ensimmäinen Citybox-ketjun hotelli, joka tarjoaa Helsingissä vieraileville korkealaatuista, funktionaalista ja edullista majoitusta. Toimistovuokralaisten joukosta löytyy muun muassa rekrytointipalveluita tarjoava Duunitori. Kolmas Lyyra-korttelin rakennus on varattu vuokra-asunnoille.

”Vuokraus on edennyt hyvässä tahdissa koronapandemiasta huolimatta, ja julkaisemme myöhemmin vielä lisää Lyyrasta jo paikkansa varmistaneita ravintoloita, palveluita ja toimistovuokralaisia. Uskon, että etenkin erinomainen sijainti suoraan metroaseman yläpuolella ja uudiskohteen tarjoama joustavuus tilaratkaisuissa ovat Lyyran valtteja suhteessa alueen muuhun tarjontaan”, kertoo Ylvan kiinteistöjohtaja Ville Vaarala.

Vastuullisuus on huomioitu hankkeessa erityisen tarkkaan. Lyyran elinkaaren hiilijalanjälki on arvioitu, ja materiaalien hyötykäytölle ja rakennusten jalanjäljen pienentämiselle on asetettu kunnianhimoiset tavoitteet. Lyyran tiloille haetaan LEED Platinum-sertifikaattia, joka on kansainvälisesti tunnistetun järjestelmän korkein taso. Lisäksi tilat tähtäävät Suomen ympäristöministeriön säätelemään A-energialuokkaan eli korkeimpaan mahdolliseen.

Kestävien valintojen ohella työmaalla on kiinnitetty huomiota myös sosiaaliseen vastuuseen. Lyyra on mukana Inklusiivinen työmaa -hankkeessa, joka on yksi OECD:n Business 4 Inclusive Growth -verkoston pilottihankkeista. Ylva on ainoana suomalaisyrityksenä mukana 35 yrityksen kansainvälisessä verkostossa, jonka jäsenet tekevät uraauurtavaa työtä vastuullisemman markkinatalouden puolesta.

Lisätietoja:

Ville Vaarala
Kiinteistöjohtaja, Ylva
+358 40 569 0699
ville.vaarala@ylva.fi