Skip to content
Uutiset ›  Lyyra-korttelin hotelli- ja asuinrakennukselle kehitysrahoitus

Lyyra-korttelin hotelli- ja asuinrakennukselle kehitysrahoitus

Ylva on solminut uuden rahoituksen hallinnoimalleen hotelli- ja asuinrakennukselle, joka rakentuu parhaillaan Lyyra-kortteliin Helsingin Hakaniemeen. Rahoittaja on Velo Capitalin Velo Mezzanine Credit-rahasto (VMC).

Siltasaarenkadun, Kolmannen linjan ja Porthaninkadun väliin sijoittuvan hotelli- ja asuinrakennuksen on määrä valmistua vuoden 2024 alkupuolella. Lyyra-hanke on Velo Capitalin vihreään rahoitukseen keskittyvän VMC-rahaston ensimmäinen sijoitus.

”Lyyra-hanke on nopeasti kehittyvän Hakaniemen alueen merkittävin uudiskohde, joka valmistuessaan tuo alueelle elämää ja palveluita ympäri vuorokauden. Velo Capitalin rahoitus varmistaa, että saamme vietyä korttelihankkeen loppuun laadukkaasti ja vastuullisuuteen edelleen keskittyen”, sanoo Ylvan kiinteistöjohtaja Ville Vaarala.

”Lyyra on korkealaatuinen hanke, jolla on kunnianhimoiset kestävän kehityksen kriteerit. Kestävän kehityksen profiilinsa ansiosta se sopii luontevasti sijoitusstrategiaamme ja tavoitteeseemme tarjota uusia rahoitusratkaisuja kaupunkien vihreän siirtymän tukemiseksi. Lyyran tiimi on erittäin kokenut ja olemme iloisia, että pääsemme tekemään yhteistyötä tämän hankkeen toteuttamisessa,” sanoo Velo Capitalin Pohjoismaiden johtaja Lesley Lanefelt.

Vastuullisuus on huomioitu hankkeessa erityisen tarkkaan. Käyttövaiheen osalta Lyyra on täysin hiilineutraali, ja rakennusvaiheen hiilijalanjäljen pienentämiselle on asetettu kunnianhimoiset tavoitteet. Lyyran tiloille haetaan LEED Platinum -sertifikaattia, joka on kansainvälisesti tunnistetun järjestelmän korkein taso. Lisäksi tilat tähtäävät Suomen ympäristöministeriön säätelemään A-energialuokkaan eli korkeimpaan mahdolliseen.

Ylvan neuvonantajana rahoitusprosessissa toimi JLL ja juridisena neuvonantajana Avance.

Lisätietoja:

Ville Vaarala
Kiinteistöjohtaja
+358 40 569 0699
ville.vaarala@ylva.fi