Skip to content
Uutiset ›  Eelis Rytkönen johtamaan Ylvan vastuullisuustyötä: tavoitteena hiilineutraalius 2025

Eelis Rytkönen johtamaan Ylvan vastuullisuustyötä: tavoitteena hiilineutraalius 2025

Ylvan Chief Impact Leaderiksi sekä johtoryhmän jäseneksi on 13.9.2023 alkaen nimitetty tekniikan tohtori Eelis Rytkönen. Rytkönen siirtyy Ylvaan NCC:ltä, jossa hän on vastannut Property Development -liiketoiminta-alueen vastuullisuustyöstä Suomessa.

Ylvassa Eelis Rytkösen vastuulla on liiketoimintojen vastuullisuuden kehittäminen ja vuoteen 2025 asetetun hiilineutraaliustavoitteen saavuttaminen. Ylvan kokonaispäästöt laskivat viime vuonna yhteensä 47 prosenttia, ja sen omistamat kiinteistöt ovat vuoden 2022 alusta lähtien operoineet täysin hiilineutraalisti.

”Jotta saavutamme tavoitteemme, on meidän onnistuttava sitouttamaan asiakkaamme ja molemmat toimialamme mukaan päästöjen vähentämiseen. Olen iloinen ja ylpeä, että saamme Eelis Rytkösen johtamaan tätä työtä. Hän tuo tiimiimme käytännön työssä kehittynyttä osaamista osallistavasta suunnittelusta sekä tieteeseen nojaavaa ymmärrystä kiinteistö- ja ravintola-alan kestävyyshaasteista ja niiden ratkaisuista”, sanoo Ylvan toimitusjohtaja Leea Tolvas.

”Ylvan työ vastuullisuuden eteen näkyy ja kuuluu. Olen seurannut innolla etenkin Lyyra-hankkeessa kehitettyjä uusia ratkaisuja sekä Myöhä-vegaaniravintolan lanseerausta. Ylvan historia ja omistajarakenne on ainutlaatuinen, ja vaade vastuullisuuden edistämiseen tulee omistajalta asti. On innostavaa päästä tekemään töitä yrityksessä, jossa kunnianhimon taso on mahdollista nostaa todella korkealle”, kertoo Eelis Rytkönen.

Toimialojen konventioiden ravistelu on Ylvan vastuullisuustyön ytimessä

Vastuullisuus on ollut merkittävässä roolissa Ylvan liiketoiminnassa koko yrityksen olemassaolon ajan. Uraauurtava työ kestävän ruokamurroksen, rakentamisen hiilineutraaliuden sekä rakennustyömaiden inklusiivisuuden eteen on kerännyt huomiota ja kiitosta jopa kansainvälisellä tasolla asti.

”Olemme kokoamme suurempi toimija, joka näyttää teoillaan esimerkkiä molemmille toimialoillemme. Vaikuttavuus on vastuullisuustyömme ytimessä, mitä uusi Chief Impact Leader -roolikin korostaa,” Tolvas sanoo.

Rytkönen tahtoo osoittaa, että rakennus- ja ravintola-alalla on mahdollista tehdä nykyistä vastuullisempaa liiketoimintaa siten, että se on myös taloudellisesti kannattavaa.

”Tilojen käyttöasteen nostaminen on yksi esimerkki siitä, miten ympäristön ja liiketoiminnan edut kulkevat käsi kädessä. Mitä tehokkaammin tilat ovat käytössä vuorokauden ympäri, sitä vähemmän ne kuormittavat ympäristöä ja sitä vähemmän on tarve rakentaa täysin uutta tilaa”, Rytkönen kertoo.

Lisätietoja:

Leea Tolvas
Toimitusjohtaja
+358 50 400 0323
leea.tolvas@ylva.fi