Ilmastovalintoja ja kestävää ruokailua ravintoloissamme
Ravintoloidemme tarjonnalla vaikutamme aktiivisesti opiskelijasukupolvien ruokailutottumuksiin ja olemme mukana edistämässä kestävää ruokamurrosta. Keskitymme ravintolaliiketoiminnassamme Scope 3 -päästöjen (lounaiden raaka-aineiden ja muiden ostojen päästöt) vähentämiseen tavoitteellisesti.
Olemme WWF:n One Planet Platen mukaisesti linjanneet, että päästötaso 0,5 kg co2e / lounas on Pariisin ilmastosopimuksen 1,5 asteen mukainen kestävä taso. Opiskelijaravintoloissamme tuon tason alittavat ateriat on merkitty Ilmastovalinta-merkinnällä. Tavoitteenamme on leikata myytyjen lounaiden keskimääräisiä päästöjä vuoden 2025 loppuun mennessä niin, että opiskelijaravintoloissamme ostettu keskimääräinen lounas täyttäisi Ilmastovalinnan kriteerit.
Vuonna 2024 saavuttamamme taso oli 0,64 kg co2e / keskimääräinen lounasannos, ja myytyjen vegaaniannosten osuus oli 47 prosenttia kaikista myymistämme annoksista. Lounaiden lisäksi vähennämme tavoitteellisesti myös muiden ostojemme päästöjä.
Lue lisää ravintoloidemme vastuullisuustyöstä UniCafen sivuilta