Skip to content

Seurahuone

Kaikki kohteet › Seurahuone

Historiallinen arvokiinteistö kaupungin sydämessä

Seurahuoneen historiallisessa kiinteistössä viihtyvyys saa parikseen inspiroivat yksityiskohdat ja barokkimaisen klassismin hienostuneisuuden. Älä kuitenkaan anna talon pitkän historian hämätä: tämä ikoninen talo taipuu moneksi, ja työntekijäsi nauttivat lisäksi maamerkin sijainnista Helsingin ydinkeskustassa lukuisten palveluiden keskellä.

Armas Lindgrenin suunnittelema Seurahuone valmistui vuonna 1914. Alun perin se rakennettiin vakuutusyhtiö Kalevan käyttöön, jonka mukaan se on myös nimetty Kalevan taloksi.

11 205 m2

vuokrattavaa tilaa

8

kerrosta

alle 1 min

julkisen liikenteen pysäkeille

yli 50

retail- ja ravintolatilaa

HYY ostaa Seurahuoneen kiinteistön ja yhdistää sen Ylioppilastalon laajenevaan hotelliin.

2018
 

Yhdellä kaupungin parhaista liikepaikoista sijaitseva kiinteistö halutaan muuttaa liikekeskukseksi ja tavarataloksi, mutta lehdistön ja useiden kulttuurivaikuttajien avulla Seurahuone saadaan säilytettyä. Hotellitoiminta jatkuu Seurahuoneella vielä 1970-luvulla.

1970
 

Hotelli Seurahuone siirretään nykyisestä Helsingin kaupungintalosta Kaivokadulle. Hotellin tiloihin suunniteltiin muunmuassa lasikupolin alla sijaitseva peilien koristama ravintolasali. Inspiraatiota hotellin suunnitelmaan haettiin esimerkiksi Nizzasta, mutta myös vanhasta Seurahuoneen tilasta.

 

Kalevan talo otetaan käyttöön. Rakennus noudattaa Pohjolan talosta tutun graniittipintaisen renessanssipalazzon ideaa.

1914
 

Vakuutusyhtiö Kalevan taloa aletaan suunnitella Mannerheimintien ja Kaivokadun kulmaan. Suunnittelija Armas Lindgren ja Wiwi Lönn laativat samalla suunnitelmat samaan rakennukseen muuttavaa hotelli Seurahuonetta varten.

1910