Jatka lukemista
Lue lisää
7.9.2023
Opiskelijat ovat pyörittäneet ravintolatoimintaa Helsingissä jo 70 vuotta: UniCafe juhlii tänään syntymäpäiviään
Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan ravintolaliiketoiminnan perustamisesta tulee 7. syyskuuta kuluneeksi 70 vuotta. Ravintolatoiminta sai alkunsa 1950-luvulla yhteiskunnallisesta tarpeesta: opiskelijoille ei ollut kaupungissa tarjolla riittävän edullista mutta kuitenkin ravitsevaa ruokaa. UniCafen juhlavuosi on esillä myös Hotelli- ja ravintolamuseon näyttelyssä. Ruoan yhteiskunnallinen merkitys ei ole 70 vuoden aikana vähentynyt – päinvastoin. ”Kohtuuhintaisen ja ravitsevan ruoan saavutettavuus vaikuttaa välittömästi […]
Lue lisää
7.11.2022
UniCafe tuo kaikkien aterioidensa hiilijalanjäljen asiakkaiden nähtäville
Kaikkien UniCafessa myytävien aterioiden hiilijalanjälki on 7.11.2022 lähtien nähtävissä ruokalistoilta sekä ravintoloissa että verkossa. Hiilijalanjälkitieto löytyy kunkin ruoan raaka-ainelistauksen lopusta. Ilmaston kannalta parhaat pääruoka-, lisuke- ja juomavaihtoehdot on lisäksi merkitty Ilmastovalinta-merkillä. Ilmastovalinta-merkityistä vaihtoehdoista kootun lounaan hiilijalanjälki on aina korkeintaan 0,5 kg CO2e / lounas. Tämä tarkoittaa, että aterian päästöt pysyvät Pariisin ilmastosopimuksen 1,5 asteen tavoitteen […]