Skip to content

Mechelin3D

Kaikki kohteet › Mechelin3D

Kuvaaja: Kirsto Vedenoja

Kirjastosta kestävän kehityksen sydämeksi

Mechelininkatu 3D sijaitsee Domus Gaudium -ylioppilastalon ja Domus Academica -asuntolan läheisyydessä Kampissa. Jykevän ulkokuoren sisään piiloutuu tietotaidon ja inspiraation täyttämä sydän: Mechelininkadun tiloissa sijaitsi usean vuosikymmenen ajan ylioppilaskunnan kirjasto, ja parhaillaan sen toimistoissa suunnitellaan kestävämpää kehitystä.

Vuonna 1955 otettu rakennus on Einari Teräsvirran käsialaa, ja suunniteltiin toiseksi ylioppilaskunnan kirjastoksi ensimmäisen, nykyisellä Kaivopihalla sijainneen rakennuksen käytyä liian pieneksi. Aluksi entistä kirjastorakennusta päätettiin vain laajentaa, mutta tästä suunnitelmasta luovuttiin sodan jälkeen, ja myöhemmin tontille kohosikin kirjaston sijaan nykyinen Kaivotalo.

Mechelininkatu 3D palveli opiskelijoita kirjastona aina vuoteen 2016 asti. Sisäänkäynnin yläpuolelta löytyy edelleen Wäinö Aaltosen reliefi Lukutupa. Sisätiloissa toimivat muunmuass Demos Helsinki ja Avanto Ventures, jotka Ylvan tavoin rakentavat kestävämpää tulevaisuutta.