Skip to content
Uutiset ›  Ylva trainee-ohjelma käynnistyy

Ylva trainee-ohjelma käynnistyy

Petra Lamminaho ja Lauri Kunnas aloittivat Ylvan trainee-ohjelmassa 2. toukokuuta.

Ylvan toimistolla aloittaa toukokuussa neljä harjoittelijaa, jotka työskentelevät kesäkuukausien ajan talous-, viestintä-, kiinteistö- ja vastuullisuus/ravintolatiimeissä. Ylvan historian ensimmäiseen trainee-ohjelmaan saapui lähes 200 hakemusta.

Ylvan trainee-ohjelmassa aloittavat Susanna Kokko (viestintä ja markkinointi), Lauri Kunnas (talous), Petra Lamminaho (vastuullisuus/ravintolat) ja Danella Rajasalo (kiinteistöt ja asuminen).

”Ylva on opiskelijoiden omistama, ja meille onkin erityisen luontevaa tarjota nuorille mahdollisuus hankkia oman alan työkokemusta. Tavoitteenamme on rakentaa ihmis- ja opiskelijalähtöinen trainee-ohjelma, joka tarjoaa hyvät eväät työelämään”, kertoo Ylvan Culture & People Officer Aino Pekkarinen.

Traineet saavat käyttöönsä samat työsuhde-edut ja työterveyshuollon palvelut kuin muutkin työntekijät. Ylvalla on myös kiinnitetty erityistä huomiota lähiesihenkilötyöhön ja harjoittelijoiden ohjaukseen kesäkaudella.

”Nuorten työkokemukset ja työhyvinvointi ovat olleet viime aikoina paljon uutisissa. Suomessa on yhä yrityksiä, joissa harjoittelijoille ei makseta lainkaan palkkaa tai joissa he toimivat ainoastaan asiantuntijoiden sijaisina. Meillä jokaiselle traineelle on suunniteltu omia projekteja ja työtehtäviä, joiden kautta he pääsevät kehittymään omiin opintoihinsa ja urahaaveisiinsa sopivalla tavalla”, Pekkarinen sanoo.

Vastuullisuus ja arvopohja houkuttelivat Ylvalle

Taloustiimin trainee Lauri Kunnas opiskelee historiaa Helsingin yliopistossa ja tuotantotaloutta Aalto-yliopistossa. Ylva on osakunta-aktiiville jo ennestään tuttu.

”Olen aiemmin työskennellyt Pohjois-Pohjalaisella Osakunnalla talous- ja asuntoasioiden parissa. On kiinnostavaa päästä oppimaan lisää taloushallinnosta yrityksessä, joka on samalla lähellä itselle tuttua opiskelijaliikettä”, Kunnas kertoo.

Ravintoloiden ja vastuullisuuden trainee Petra Lamminaho opiskelee ympäristö- ja luonnonvarataloustiedettä Helsingin yliopistossa. Lamminaho on kesän aikana mukana kehittämässä aterioiden hiilijalanjälkilaskentaa UniCafe-ravintoloille.

”Ylvan trainee-ohjelma tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä tekemään töitä sekä talouden että ympäristövastuullisuuden parissa. Minua kiinnostaa myös valmistumisen jälkeen rooli, jossa voin vaikuttaa yritysten toimintakulttuuriin. Toivoisin, että etenkin vastuullisuuden eteen tehtäisiin yrityksissä töitä nykyistä kunnianhimoisemmin”, Lamminaho kertoo.

Molempien harjoittelijoiden mukaan arvot ja poikkeuksellinen omistajapohja erottivat Ylvan jo hakuvaiheessa positiivisesti muista yrityksistä.

”On hienoa olla töissä yrityksessä, jossa katsotaan seuraavaa kvartaalia pidemmälle. Ylvalla pidetään pitkäjänteisesti huolta siitä, että ylioppilaskunnalla on myös tulevaisuudessa mahdollisuus pitää huolta opiskelijoiden hyvinvoinnista ja olla rakentamassa aktiivista opiskelijaelämää”, Lamminaho tiivistää.

Lisätietoja:
Aino Pekkarinen
Culture & People Officer
+358 40 542 4626
aino.pekkarinen@ylva.fi

Petra Lamminaho ja Lauri Kunnas aloittivat Ylvan trainee-ohjelmassa 2. toukokuuta.