Skip to content
Uutiset ›  UNTITLED – Ylva luomassa uudenlaisia ratkaisuja kestävään kaupungistumiseen

UNTITLED – Ylva luomassa uudenlaisia ratkaisuja kestävään kaupungistumiseen

Ylva on perustajana mukana Demos Helsingin kokoamassa UNTITLED-yhteisössä. UNTITLED:n ensimmäinen festivaali järjestetään Helsingissä kesäkuussa.
”Ylvan missiona on rakentaa kestävää Ylihuomisen Helsinkiä. Mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa? Miten saavutamme parhaiten ratkaisuja, jotka ovat sosiaalisesti, ympäristöllisesti, kulttuurisesti ja taloudellisesti kestäviä? Pystymmekö vastamaan haasteisiin tavoilla, jotka saavat muutkin uskomaan, että toivoa luoda kestävämpää tulevaisuutta on vielä jäljellä?”, miettii Ylvan toimitusjohtaja Antti Kerppola.

”Kun Demos Helsinki kysyi kiinnostustamme lähteä etsimään vastauksia edellä mainittuihin kysymyksiin, oli itsestään selvää lähteä messiin. Tavoitteena on luoda osallistava yhteisö, jossa selkään taputtelun sijaan tartutaan todellisiin ongelmiin joita meillä on Helsingissä muun muassa alueellisen eriarvoistumisen tai kansainvälisen kaupungin rakentamisen osalta. Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelma on tällä hetkellä sikäli kesken, että nykyisillä toimenpiteillä saavutamme tavoitteen 42 vuotta myöhässä”, Kerppola jatkaa.

”Ylvan kiinnostus ohjelmassa kohdistuu laajasti fyysiseen kaupunkiympäristöön ja siellä tarjottaviin palveluihin – niin julkisiin kuin yksityisiinkin. Avoimella kehittämisellä voidaan selkeyttää yritysten tapoja toimia päästövähennyksissä, edistää vegaanisen ruoan tarjontaa tai tavoitella maailman kestävimpien rakennusten syntymistä Helsinkiin. Tavoitteiden saavuttaminen vaatii tiivistä tosiasioihin perustuvaa yhteistyötä. Sijoittuessamme yritys- ja julkisyhteisöjen, nuorison sekä akateemisen maailman leikkauspisteeseen, koemme toiminnan näiden teemojen eteen välttämättömäksi.”

Ylva on yksi perustajajäsenistä. UNTITLED:issa ovat mukana myös Y-säätiö, Tradekan säätiö, PAM, Hanskis Maskin Service, Helsingin kaupunki, Base2 (SWE), Bethnal Green Ventures (UK), ClimateWorks (US), Das Progressive Zentrum (GE), The Democratic Society (BE), Economic Security Project (US), Emerge (SWE), Espoon kaupungin teatteari, FundingBox (DK), Gehl Architects (DK), Long Now Foundation , (US), MiklagardArts, Situation Lab at Carnegie Mellon University (US), Sthml Tech Fest (SWE), Tokai University (JP), Trampery (UK) ja The UCL Institute for Innovation and Public Purpose (UK).

Lisätietoja julkistetaan kevään aikana.
Lue lisää UNTITLED:n sivuilta: http://untitled.community/

Lisätietoja:
Antti Kerppola, toimitusjohtaja, +358 45 353 2187
Jannica Aalto, viestintä- ja markkinointijohtaja +358 45 1347 636 (mediatiedustelut)