Skip to content
Uutiset ›  Tuomas Aho, Mikko Järveläinen ja Joonas Pulliainen Ylvan hallitukseen

Tuomas Aho, Mikko Järveläinen ja Joonas Pulliainen Ylvan hallitukseen

Tuomas Aho, Mikko Järveläinen ja Joonas Pulliainen on valittu uusina jäseninä Ylvan hallitukseen. Uudet hallituksen jäsenet aloittavat hallituksessa 1.4.2022. Muut hallituksen jäsenet pysyvät samoina.

Ylvan hallitus toimii Ylva-konsernin ja Ylva Palvelut Oy:n hallituksena. Ylvan omistaja HYY valitsee vuosittain hallitukseen uusia jäseniä, sillä puolet Ylvan hallituksen jäsenistä ovat opiskelijoita, ja heidän hallituskautensa ovat määräaikaisia.

Oikeustieteitä opiskeleva ja edustajistoryhmä HELPiä edustava Tuomas Aho toimi HYY:n hallituksessa vuonna 2021 vastuullaan omistajahallinto ja Ylvan omistajastrategian valmistelu.

”Odotan innolla tehtävässä aloittamista, ja olen hyvin otettu siitä, että saan seuraavat vuodet toimia Ylvan kaltaisen vastuullisuusasioiden edelläkävijän hallituksessa ja palvella siinä tehtävässä ylioppilaskuntaa parhaan kykyni mukaan. On tärkeää, ettei Ylva jää lepäämään laakereillaan nykyisten projektien tulevaisuudessa valmistuessa, ja koenkin seuraavan kaksivuotiskauden tärkeimmäksi tehtäväksi tulevaisuuden suuntaviivojen määrittelyn”, Aho sanoo.

Forest Ecology and Environmental Change -maisteriohjelmassa opiskelevalle Mikko Järveläiselle hallituspesti on ensimmäinen luottamustoimi HYY:ssä.

”On suuri kunnia päästä osaksi Ylvan toimintaa mitä mielenkiintoisimmassa vaiheessa, kun historian suurimman investointiohjelman maaliviiva lähestyy ja samalla katsotaan kohti koronan jälkeistä maailmaa – toimintaympäristö on kokenut valtavan muutoksen pandemian aikana. Odotan malttamattomana, että pääsen edesauttamaan Ylvan toimintaa vastuullisen ja ympäristön huomioivan liiketoiminnan soihdunkantajana”, Järveläinen kertoo.

Edistykselliset-ryhmää edustava Joonas Pulliainen opiskelee maailmanpolitiikan tutkimusta valtiotieteellisessä tiedekunnassa. Pullinen toimi HYY:n hallituksessa vuosina 2019–2020.

”Helsinki on rakas kotikaupunkini, ja Ylvalla on suuri kädenjälki sen kehittämisessä. On todella innostavaa päästä tuomaan opiskelijoiden näkökulmaa mukaan tähän työhön. Tavoitteeni on pitää huolta ylioppilaskunnan yhteisestä varallisuudesta keskellä maailmanpoliittista kriisiä, jonka taloudelliset vaikutukset osuvat myös Helsinkiin. Henkilökohtaisemmalla tasolla odotan syventymistä kiinteistöliiketoimintaan, johon olen päässyt jo hieman aiemmissa tehtävissäni tutustumaan”, Pulliainen sanoo.

Ylioppilaskunnan hallitus valitsee hallituksen puheenjohtajan ja lisäksi 6–10 muuta jäsentä, joista enemmistön tulee olla valintahetkellä ylioppilaskunnan jäseniä. Hallituksen tulee valita vähintään yksi ja enintään neljä asiantuntijajäsentä. Henkilökunnan edustajalla on puhe- ja läsnäolo-oikeus hallituksen kokouksessa. Jäsenet valitaan vuodeksi kerrallaan.

Hallituksen kokoonpano vuonna 2022 on seuraava: väistyvä puheenjohtaja Jenni Hupli luotsaa hallitusta maaliskuun loppuun, ja 1.4.2022 tehtävässä aloittaa Mika Heikkilä. Muina jäseninä toimivat Timo Kalliokoski, Joel Lindqvist, Tarja Pääkkönen (Boardman Oy), Jaakko Hietala (Asianajotoimisto Bird & Bird), Reima Rytsölä (Varma), Erkka Valkila (hallitusammattilainen) ja Ylvan henkilökunnan edustajana Petri Minni.

Lisätietoja:

Mikko Kanervo
HYYn hallituksen yritysvastaava
+358 46 921 7850
mikko.kanervo@hyy.fi

Sanna Puutonen
Viestintä- ja markkinointipäällikkö
+358 400 489 224
sanna.puutonen@ylva.fi