Skip to content
Uutiset ›  Ylva liputtaa 25.9. kestävän kehityksen tavoitteiden puolesta

Ylva liputtaa 25.9. kestävän kehityksen tavoitteiden puolesta

Ylva on mukana maailmanlaajuisessa liputuskampanjassa 25.9.2023 muistuttamassa YK:n Agenda 2030 -toimintaohjelman tavoitteiden merkityksestä. Nykyisellä tahdilla globaalin ohjelman tavoitteet jäävät saavuttamatta.

Syyskuun 25. päivänä tulee kuluneeksi kahdeksan vuotta siitä, kun YK:n 193 jäsenvaltiota sopivat kestävän kehityksen tavoitteista ja Agenda 2030 -toimintaohjelmasta. Nämä 17 tavoitetta ohjaavat koko maailman kestävän kehityksen työtä vuosina 2016–2030.

Ylva nostaa tänään kestävän kehityksen tavoitteiden (Sustainable Development Goals, SDG) lipun salkoon Vanhalla ylioppilastalolla ja Domus Academicalla näyttääkseen sitoutumisensa kestävän kehityksen edistämiseen, lisätäkseen tietoisuutta YK:n toimintaohjelmasta ja kirittääkseen muutosta yhteiskunnan eri osa-alueilla.

YK:n Agenda 2030 -toimintaohjelma on jo puolessa välissä, ja valitettavasti nykyisellä tahdilla tavoitteet jäävät saavuttamatta globaalisti.

”Ylvassa sitoutuminen YK:n tavoitteisiin näkyy kunnianhimoisina tekoina niiden eteen. Viime vuonna vähensimme hiilipäästöjämme 47 prosentilla, kun kiinteistömme siirtyivät käyttämään päästötöntä sähkö- ja lämmitysenergiaa. Lisäksi laskimme kaikkien UniCafe-ravintoloissa myynnissä olevien aterioiden hiilijalanjäljen, jotta voimme kannustaa asiakkaitamme parempiin valintoihin”, kertoo Ylvan Chief Impact Leader Eelis Rytkönen.

Suomi on yksi parhaiten suoriutuvista valtioista tavoitteiden saavuttamisessa erityisesti, kun tarkastellaan sosiaalisen kestävyyden tavoitteita. Kuitenkin ympäristöön ja ilmastoon liittyvissä tavoitteissa on vielä paljon petrattavaa.

”Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistamana yrityksenä meille on tärkeää perustaa kestävän kehityksen työmme tieteeseen. Ylvan tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet hyväksyttiin 2022, ja tänä vuonna laajennamme ne koskemaan myös luonnon monimuotoisuuden säilyttämistä. UniCafen päästölaskennan perustimme yleisten tietokantojen sijaan vertaisarvioiduista tutkimuksista haettuun raaka-ainekohtaiseen tietoon”, Rytkönen sanoo.

SDG-liputuspäivä sai alkunsa vuonna 2019 Alankomaissa, ja viime vuosina tuhannet toimijat ovat liittyneet mukaan edistämään kestävää kehitystä ja parempaa tulevaisuutta. YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden lisäksi Ylva on sitoutunut yhtiöjärjestyksessään Pariisin sopimukseen, jonka tavoitteena on pysäyttää ilmaston lämpeneminen 1,5 asteeseen.

Lisätietoa:

Eelis Rytkönen
Chief Impact Leader
+358 40 550 2477
eelis.rytkonen@ylva.fi