Skip to content
Uutiset ›  Ylioppilaiden juhlat jatkuvat remontoiduissa tiloissa

Ylioppilaiden juhlat jatkuvat remontoiduissa tiloissa

”Remontti on osa meidän pitkäjänteistä omistajapolitiikkaamme”, kertoo HYY Yhtymän toimitusjohtaja Antti Kerppola. ”Haluamme antaa uusitut tilat ikään kuin lahjaksi ylioppilaille Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi. Talon pitäisi kestää kovaa käyttöä myös seuraavat sata vuotta”.

Kaivotalon, Hansatalon, Citytalon ja ylioppilastalot sisältävä tontti päätyi ylioppilaille, kun Vanhaa ylioppilastaloa alettiin rakentaa 1860-luvulla silloisen kaupungin laidalta. Yhtymä on Stockmannin ohella vanhin kiinteistöalan kotimainen toimija kaupungin ydinkeskustassa.

Vanha ylioppilastalo on kuuluisa historiallisten tapahtumien ja pukujuhlien näyttämö, mutta sen vieressä kohoavalla Uudella ylioppilastalolla on itse asiassa tapahtunut paljon enemmän. Siellä on pidetty sekä jääkäriliikkeen, Akateemisen Karjala-Seuran että taistolaisen opiskelijaliikkeen kokouksia. Alakerran toimistotiloissa on tehty ylioppilaspolitiikkaa ja yläkerran osakunta- ja ainejärjestötiloissa on järjestetty juhlia.

Talon rappusissa on juhlien yhteydessä laskettu pulkkamäkeä ja sieltä käsin on järjestetty alastonjuoksuja, mutta opiskelijajärjestöjen kokouksissa on kasvanut myös sukupolvi toisensa jälkeen suomalaisia päättäjiä. ”Vuoden 2011 hallitusneuvotteluiden aikana laskimme, että Säätytalolla oli enemmän ylioppilaskuntien sisäpiiriläisiä, kuin yhdenkään hallituspuolueen edustajia”, kertoo HYY:n pääsihteerinä vuodet 2012-15 työskennellyt Katri Korolainen.

Poikkeava, pieni ja kotimainen kiinteistöomistaja

Omistajana HYY Yhtymä on poikkeuksellinen. Kiinteistösijoitusalalla yhä suurempi osa toimitiloista on isojen sijoitusrahastojen hallussa, kun tärkeät kotimaiset toimijat ovat luopuneet omistuksistaan. Rahastojen sijoitusperspektiivi on tyypillisesti 7-10 vuotta, ja tänä aikana omistusta kehitetään valitun strategian mukaisesti, mielessä tuottoisa exit.

Sataviisikymmentä vuotta Helsingin keskustassa vaikuttanut HYY Yhtymä ui toimialalla vastavirtaan, koska sen sijoitusperspektiivi on jatkuvasti vähintään 40 vuotta. HYY Yhtymä on kasvollinen omistaja, jonka arvolupaus vuokralaisille on olla pitkäjänteinen omistaja ja kumppani. HYY Yhtymä on hiljattain aloittanut investointiohjelman, jossa se investoi lähivuosina 100 miljoonaa euroa muun muassa Kaivopihan kiinteistöihin, jotka kehystävät ydinkeskustan maamerkkeinä jokaisen helsinkiläisen elämää.

HYY Yhtymä

HYY Yhtymä on Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan vastuullinen varallisuudenhoitaja, joka on keskittynyt kiinteistö- ja finanssisijoituksiin sekä majoitus- ja ravintola-alan liiketoimintaan. Omistajiamme ovat Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan opiskelijat. Yhtymän liikevaihto vuonna 2016 oli 30 miljoonaa euroa ja liiketoiminnan tulos 8,3 miljoonaa euroa.

Kuvat lehdistökäyttöön: https://kaikuhelsinki.kuvat.fi/kuvat/HYY Yhtyma

Lisätietoja:

Antti Kerppola
toimitusjohtaja, HYY Yhtymä
Kaivokatu 10 A, 3 krs.
PL 1099, 00101 HELSINKI
045 353 2187
antti.kerppola@hyy.fi