Skip to content
Uutiset ›  UniCafelle Autismisäätiön tunnustus

UniCafelle Autismisäätiön tunnustus

Autismisäätiön ja UniCafen yhteistyönä on muun muassa toteutettu työharjoitteluja sekä mahdollistettu pitkäjänteistä työpolun tukemista, jossa autismikirjon henkilön on ollut mahdollista työharjoittelun jälkeen edetä vakituiseen työsuhteeseen ravintola-apulaisen tehtäviin.

– Suomessa on vielä paljon tekemistä työelämän monimuotoisuuden lisäämiseksi ja erilaisten vahvuuksien tunnistamiseksi. Me UniCafessa ja HYY Yhtymässä haluamme olla omalta osaltamme rakentamassa sellaista Suomea, jossa sijoittuminen autismin kirjolle ei ole este täysipainoiselle työelämälle, liiketoimintajohtaja Leena Pihlajamäki toteaa.

Eri tutkimusten mukaan autismikirjon arvioidut määrät vaihtelevat 1-2 prosentin välissä, mikä tarkoittaa, että Suomessa on noin 80 000 autismikirjon henkilöä. Autismikirjon oireyhtymä ilmenee jokaisella hyvin yksilöllisesti ja sen aiheuttamat toimintarajoitteet ovat myös yksilöllisiä ja vaihtelevia. Autismikirjon henkilöistä työttöminä on arvioiden mukaan 76-90 prosenttia.

– Yksilöllisyyden huomioiminen on työelämässä tärkeää, ettei ihmisten potentiaali jää huomaamatta. Työelämään pääseminen ja siellä oleminen on tärkeä asia ja osa tunnetta yhteisestä tekemisestä ja osallisuudesta yhteiskunnassa. On kunnioitettavaa, että HYY Yhtymä tunnistaa työelämän merkityksen yksilön kannalta, kertoo yhteiskuntasuhdejohtaja Vesa Korhonen Autismisäätiöstä.

Aiemmat autismiystävällinen työnantajateko -tunnustuksen saajat ovat Keva, Omenasieppari Oy, Birdlife Suomi ry ja Lumentia henkilöstöpalvelut.

Lisätietoja:

Liiketoimintajohtaja Leena Pihlajamäki, puh. 040 725 2887, leena.pihlajamaki@hyy.fi


UniCafe on osa HYY Yhtymää. HYY Yhtymän tavoitteena on kansainvälisen ja kestävän tieteen ja talouden kaupungin rakentaminen. Liiketoimintamme keskittyvät kiinteistö- ja finanssisijoituksiin sekä majoitus- ja ravintola-alaan. Olemme Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistama yritys ja mahdollistamme tuotoillamme aktiivista opiskelijaelämää.

Autismisäätiö on yleishyödyllinen, valtakunnallinen säätiö. Autismisäätiön toiminta perustuu vahvaan neuropsykiatristen oireyhtymien, erityisesti autismikirjo tuntemukseen. Autismisäätiön toiminta koostuu monipuolisista asumiseen, työ- ja päivätoimintaan, ohjaus- ja valmennustoimintaan, terveydenhuollon vastaanottopalveluihin sekä kehittämis- ja tutkimustoimintaan liittyvistä palveluista. www.autismisaatio.fi

Kuva: Vesa Korhonen, Autismisäätiö.
Kuvassa oikealta HYY Yhtymän henkilöstökoordinaattori Olli Rossi ja liiketoimintajohtaja Leena Pihlajamäki, sekä Autismisäätiön pitkäaikainen autismiosaaja Anne Martikainen.

Lue lisää uutisia HYY Yhtymästä: Maanantai kuuluu kaikille HYY Yhtymässä