Skip to content
Uutiset ›  UniCafe toi robotin ravintolaansa – tulevaisuuden työkaveria kehittämässä

UniCafe toi robotin ravintolaansa – tulevaisuuden työkaveria kehittämässä

”UniCafe pohtii jatkuvasti, kuinka kehittää ravintolatoimintaansa ja pysyä alan edelläkävijänä. Robotiikan hyödyntäminen ammattikeittiössä tuo uusia mahdollisuuksia työturvallisuuden ja viihtyvyyden parantamiseksi, kun raskaat ja toistuvat tehtävät olisi tulevaisuudesta mahdollista suorittaa robotiikan avulla.” kertoo liiketoimintajohtaja Marika Risku HYY Yhtymästä.

Omronin LD-robotti on toista kertaa Suomessa ravintolaympäristökokeilussa. Omronin robotteja on jo käytössä Aasiassa matkailu-ja ravintola-alalla sekä Suomessa teollisuuden alalla. Omron tähtää tulevaisuudessa robotiikalla yritysten toiminnan tehokkuuden kasvattamiseen ja turvallisuuden kehittämiseen työympäristöissä.

”Ravintolatoiminnassa Omronin robotit mahdollistavat turvallisempaa ja mielekkäämpää työympäristöä, kun robotti huolehtii raskaista ja työturvallisuusriskejä sisältävistä työtehtävistä” Petri Nikkola Omronista kommentoi.

Omronin LD-mobiilirobotti oli 14.2. kokeilussa aamupäivän ajan UniCafe Ylioppilasaukion ravintolassa. Robotti liikkui keittiön ja ravintolasalin välillä kuljettaen erilaisia tavaroita. LD-mobiilirobottiin ohjelmoidaan sen mahdolliset liikkuma-alueet ja tarkemmat tiedot toimintaympäristöstä. Robotti osaa väistää myös yllättäviä esteitä joita sen eteen ilmestyy, kuten ruokaa jonottavia opiskelijoita.

Lisätietoja:

Marika Risku, 040 763 2371 (marika.risku@hyy.fi)