Skip to content
Uutiset ›  20 prosenttia vähemmän päästöjä, enemmän vegaaniruokaa – Ylva saavutti vuoden 2020 vastuullisuustavoitteensa

20 prosenttia vähemmän päästöjä, enemmän vegaaniruokaa – Ylva saavutti vuoden 2020 vastuullisuustavoitteensa

An aerial shot of Helsinki in dusk, taken from above the Postitalo building and Sokos next to the Railway Station. One can see the Mannerheimintie road and light traffic leading through the city toward the ocean.

Ylva saavutti vuoden 2020 vastuullisuustavoitteensa koronakriisin keskellä. Pandemiasta ja markkinahäiriöistä huolimatta ilmastotekoja on tehtävä nyt, mikäli haluamme pitää kiinni Pariisin 1,5 asteen ilmastotavoitteesta. Julkaisimme ensimmäistä kertaa vastuullisuusraportin, jossa yhdistyvät GRI:n*, TCFD:n** sekä uuden taksonomian mukainen raportointi.

 Ylvan tavoitteena on tuottaa kestäviä ratkaisuja, jotka luovat uutta myös tuleville sukupolville. Kehitämme ja johdamme kaikkia liiketoiminta-alueitamme ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävästi. Vuoden 2020 aikana Ylva muun muassa vähensi hiilidioksipäästöjään yli 20 %, kasvatti kasvis- ja vegaaniruoan osuuden myydyistä lounaista 50 %:iin ja saavutti toimitilojen energiatehokkuussopimuksen tavoitteet viisi vuotta etuajassa.

”Seisomme ihmiskuntana kuilun reunalla. Koronapandemia on näyttänyt meille, kuinka rajuja seurauksia globaalit kriisit luovat yhteiskunnallemme. Meidän on laitettava kaikki voimamme ilmastonmuutoksen ja luontokadon hillitsemiseen ja estämiseen, ilmastokriisi ei ole kadonnut mihinkään. Vuoden 2020 vastuullisuusraportti loi meihin uskoa, että muutos on vielä mahdollinen. Toivomme, että raportti innostaa myös muita toimialoillamme vaikuttavia yrityksiä ottamaan aktiivisemman roolin”, kommentoi Ylvan kestävästä liiketoiminnasta vastaava johtaja Antti Ruuska.

Ylvan liiketoiminnot keskittyvät kiinteistö- ja ravintola-alalle. Kummankin alan osuus globaaleista päästöistä on merkittävä. Kiinteistö- ja rakennusalan arvioidaan aiheuttavan jopa 40 % globaaleista päästöistä ja ruokajärjestelmämme yli 30 %. Ylva kehitti vuonna 2019 liiketoimintansa ensimmäisen hiilibudjetin ohjaamaan omia kestävän kehityksen tavoitteita ja seurantaa.

”Meillä on rajallinen määrä resursseja käytössämme. Ylvassa tavoitteemme on tuottaa näillä resursseilla mahdollisimman suuri vaikuttavuus. On vanhentunutta ajatella, että vastuullisuus toteutuu suorittamalla vain lakisääteinen minimi tai tekemällä toissijaisia hyväntekeväisyystekoja. Aidosti vaikuttavien vastuullisuustekojen tulee kohdistua liiketoiminnan ytimeen”, Ruuska jatkaa.

Kunnianhimon taso korkeammalle vähähiilisyystiekartoissa

 Osana vastuullisuusraportointia Ylva arvioi ja peilasi toimiaan työ- ja elinkeinoministeriön koordinoimana laadittuihin toimialojen vähähiilitiekarttoihin. Tiekartoissa olisi vielä parantamisen varaa kunnianhimon tasossa ja toimijoiden vastuunkannossa.

”Sekä yhteiskunnallisissa että toimialakohtaisissa vähähiilisyysstrategioissa fokus siirtyy liian helposti siihen, mitä muilla sektoreilla tulisi tapahtua. Mitä hyötyä on tiekartasta, jos ollaan sitä mieltä, että kaikki merkittävät haasteet ovat aina jonkun toisen ratkaistavissa? Samoin sen hokeminen, että juuri meidän omilla toimillamme ei ole merkitystä, on aika lopettaa. Meillä kaikilla on vielä paljon tehtävää, niin yhteiskuntana, yrityksinä, kuin yksilöinäkin ”, toteaa Ruuska.

Vastuullisuusraportin lisäksi Ylva julkaisi vuoden 2020 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen, voit lukea uutisen Ylvan taloudellisista mittareista täältä.

 

Lue koko vastuullisuusraportti osoitteesta ylva.fi/vastuullisuusraportti.

* Global Reporting Initiative (GRI)-viitekehys, ** Task Force on Climate-related Financial Disclosures(TCFD) –suositukset.

 

Lisätietoja:

Antti Ruuska, Chief Sustainability Officer, 040 176 3142

Jannica Aalto, viestintä- ja markkinointijohtaja, 0451347636 (mediatiedustelut)

 

 

 

 

 

 

An aerial shot of Helsinki in dusk, taken from above the Postitalo building and Sokos next to the Railway Station. One can see the Mannerheimintie road and light traffic leading through the city toward the ocean.