Skip to content
Uutiset ›  Helsingin ydinkeskustan Kaivopihan uusi suurhotelli julki – POHJOISMAIDEN ENSIMMÄINEN HYATT-KETJUN HOTELLI SAAPUU SUOMEEN

Helsingin ydinkeskustan Kaivopihan uusi suurhotelli julki – POHJOISMAIDEN ENSIMMÄINEN HYATT-KETJUN HOTELLI SAAPUU SUOMEEN

Tiedote
Julkaisuvapaa 17.12.2019 klo 9.30

Grand Hansa Hotel palauttaa kortteliin palan Helsingin kaupunkihistoriaa. Ylva neuvotteli kiinteistöön kestävään kehitykseen sitoutuvan, Helsingille uudenlaista maailmanluokan tasoa tuovan, Hyatt-ketjun hotellin.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan kiinteistöomaisuutta hoitava ja kehittävä Ylva hallinnoi nyt Kaivopihan kiinteistöjä Uudelta Ylioppilastalolta entisen hotelli Seurahuoneen taloon. Koko korttelia ollaan parhaillaan remontoimassa, ja osana muutosta Helsinkiin syntyy kaupungin merkittävin hotelli. Uniikkien The Unbound Collection by Hyatt -hotellien ketjuun liittyvä uusi hotelli tulee tarjoamaan maailmanluokan tason palveluita, joita Helsingissä ei ole ennen koettu.

”Me haluamme olla kehittämässä Helsinkiä mahdollisimman laaja-alaisesti ja vastuullisesti. Hotellihanke tukee Helsingin kansainvälistymistä ja ydinkeskustan kestävää kehittämistä. Haluamme tehdä omasta, Kaivopihan, korttelistamme mahdollisimman laadukkaan kaikille helsinkiläisille ja Helsingissä vieraileville”, toteaa Ylvan toimitusjohtaja Antti Kerppola.

Ylva osti hotelli Seurahuoneen talon syksyllä 2018, ja on siitä lähtien hakenut kortteliin arvoihinsa sopivaa hotellioperaattoria. Nyt yhteistyökumppanit on useiden kansainvälisten toimijoiden joukosta valittu. Suomalainen Primehotels Oy on solminut franchising-sopimuksen Hyattin kanssa ja tulee operoimaan Kaivopihan kiinteistössä Suomen ensimmäistä The Unbound Collection by Hyatt -luksushotellia.

Grand Hansa Hotel avaa ovensa 2022

Grand Hansa Hotel avaa ovensa Kaivopihalla vuonna 2022. Hotelli tulee kuulumaan luksuskategoriaan 224 huoneen voimin. Ylva on sitoutunut OECD:n vastuullisen liiketoiminnan periaatteisiin, ainoana Suomessa, ja siksi jo rakennusvaiheessa tullaan kiinnittämään erityinen huomio vastuulisiin valintoihin ja toimintaan myös alihankkijoiden ja operaattorien toiminnassa.

”Meille operaattorin ja hotellikonseptin valinnassa olivat keskeisiä kestävän kehityksen periaatteet. Haluamme hotellin henkivän tämän ajan luksusta; elämyksellisyyttä ja vastuullisuutta. Hotelli rakennetaan ja se tulee toimimaan arvojemme mukaisesti”, Ylvan Antti Kerppola lupaa.

”Tehty sopimus on merkittävä osa Primehotelsin kasvustrategiaa ja olemme ylpeitä päästessämme toteuttamaan näin merkittävää hotellihanketta yhteistyössä Ylvan ja Hyattin kanssa. Tämän yhteistyön tuloksena luomme Helsingin keskustaan ainutlaatuisen, modernin luksushotellin, joka on loistava lisä Primehotelsin kasvustrategiaan”, iloitsee Primehotels Oy:n toimitusjohtaja Tomi Peitsalo.

”Kiinnostus Helsinkiä kohtaan kansainvälisten matkailijoiden keskuudessa on ollut viime vuosina vaikuttavaa. Kohteen historia ja alueen ainutlaatuinen kulttuuri tekevät Helsingin Grand Hansasta luontevan osan The Unbound Collection by Hyatt -ketjua”, toteaa Hyattin Euroopan toimintojen kehityksestä vastaava johtaja Guido Fredrich.

Pormestari Vapaavuori: ”Kansainvälistyvä Helsinki kaipaa juuri tällaisia hankkeita”

Grand Hansa Hotel palauttaa ylioppilaiden kortteliin osan Helsingin ydinkeskustan kaupunkihistoriaa. Uuden Ylioppilastalon tiloissa toimi vuosina 1924-1968 Hotelli Hansa, ja jo ennen Hotelli Hansaa Ylioppilaskoti ja Lähetyshotelli. Nyt kokonaisuuteen liitetään hotelli Seurahuoneen talona tunnettu kiinteistö. Tiloissa on toiminut hotelli vuodesta 1912. Koko korttelin ja Kaivopihan kehityksestä tulee vastaamaan Ylva.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori iloitsee hotellihankkeesta.

”Helsinki on kasvava ja voimakkaasti kansainvälistyvä kaupunki. Uudet hotellit ja hotelliketjut ovat keskeinen osa kaupungin imagon ja houkuttelevuuden kehittymistä. Tulevaisuudessa Helsinki haluaa tarjota uusia kohteita ja palveluita monipuolisesti ja kestävästi paitsi tänne saapuvien matkailijoiden, myös helsinkiläisten iloksi. On hienoa, että Grand Hansa Hotel syntyy kaupungin keskustaan, historialliselle paikalle ja kunnianhimoisella konseptilla”, pormestari Jan Vapaavuori toteaa.

 

Katso kuvat hotellikonseptista Newsroomissa.

 

Lisätietoa Grand Hansa Hotel -hankkeesta:

Antti Kerppola, toimitusjohtaja, Ylva, sähköposti antti.kerppola@ylva.fi puh. 045 3532 187

Tomi Peitsalo, toimitusjohtaja, Primehotels Oy Sähköposti tomi.peitsalo@primehotels.fi puh. 050609 31

Jennifer Rubin, Hyatt, sähköposti jennifer.rubin@hyatt.com, puh. 312 780 5808

Ylva vastaa Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan kiinteistö- ja finanssisijoitustoiminnasta. Olemme olleet jo 150 vuotta rakentamassa helsinkiläisille kaupunkia, jossa ihmiset ja ideat kohtaavat. Ainutlaatuinen taustamme edellyttää meiltä edelläkävijyyttä avoimuudessa ja vastuullisuudessa sekä sitoutumista Helsingin kehittämiseen. Vakavaraisena kiinteistökehittäjänä meillä on siihen mahdollisuus. Pitkäjänteisiin kehityskohteisiimme kuuluvat Kaivopihan kortteli ja sen Uusi ja Vanha ylioppilastalo Helsingin ydinkeskustassa, Helsingin Lyyra Hakaniemessä, Domus Gaudium Kampissa, opiskelija-asunnot sekä Mechelininkatu 3D-HUB. Omistamme myös kulttuurihistoriallisesti merkittävät kohteet Jollaksessa ja Tuusulassa.