Skip to content
Uutiset ›  HYY Yhtymän ravintolat luopuvat häkkikananmunista

HYY Yhtymän ravintolat luopuvat häkkikananmunista

HYY Yhtymä on vuoden alussa sitoutunut luopumaan häkkikanaloissa tuotettujen kananmunien käytöstä omissa tuotteissaan. Jatkossa UniCafe ja Well tarjoavat vain lattiakanaloissa tuotettuja kananmunia.

-”Meidän asiakkaamme ovat erittäin fiksuja ja tietoisia vastuullisuuskysymyksistä. Haluamme, että meidän ravintoloissamme voidaan tehdä joka päivä ratkaisuja, jotka ovat eettisesti kestäviä. Luopuminen häkkikanaloissa tuotetuista häkkikananmunista tukee munijakanojen lajityypillistä käyttäytymistä. Eläinten hyvinvointi ja eettisyys ovat meille arvokysymyksiä ja tällä valinnalla voimme konkreettisesti tukea eläinten hyvinvointia.” kommentoi HYY Yhtymän ravintolatoiminnan liiketoimintajohtaja Marika Risku

Häkkikananmunia ei jatkossa osteta HYY Yhtymän ravintoloihin. Tavarantoimittajien valikoinnissa tullaan myös jatkossa kiinnittämään huomiota siihen, minkälaisista kananmunista heidän tuotteensa valmistetaan.

”Häkkikanaloissa tuotetuista munista on luovuttu laajasti Euroopassa. Meille on tärkeää olla rohkaisemassa muita alan toimijoita sekä omia tavarantoimittajiamme omalla esimerkillämme. Toivomme, että mahdollisimman moni yhteistyökumppaneista lähtisi rohkeasti muutokseen mukaan.” kuvailee Risku.

Taustat:
HYY Yhtymän ravintoloiden kananmunat ovat olleen syksystä 2017 alkaen asti häkkivapaita. Työ jatkuu jatkossa niiden tuotteiden osalta, joita UniCafe-ravintolat tai Well-kahvilat eivät itse tuota. Tämänkaltaisiin tuotteisiin kuuluvat muun muassa erilaiset valmiskastikkeet, pakasteista valmistetut pullat ja keksit.

Lisätietoja:
Liiketoimintajohtaja
Marika Risku, 040 763 2371