Skip to content
Uutiset ›  HYY Yhtymä Lux Helsingin kumppanina – valotaideteos valaisee Vanhan seinän

HYY Yhtymä Lux Helsingin kumppanina – valotaideteos valaisee Vanhan seinän

Vanhan seinällä nähtävä Tim Etchellsin valotaideteos Revolution on yksi Yhtymän keinoista osoittaa kunnioitusta rakennuksen merkittävälle historialle ja roolille Suomen poliittisessa historiassa. Lux Helsinkiin osallistuminen on samalla päätös Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) 150-vuotisjuhlavuodelle. Etchellsin teoksen viesti on ajankohtainen myös nykyisille opiskelijoille: muutokset lähtevät aina yksilöstä, valinnoillamme vaikutamme siihen, millainen on ylihuomisen Helsinki ja maailma.

– Meille on tärkeää, että kaupunki on innostava ja tarjoaa asukkailleen mielenkiintoisia kokemuksia. On ilo olla mukana tuomassa valoa pimeyteen ja tukemassa kaupunkikulttuuria teoksella, jonka sanoma on niin voimakas. Pitkäjänteisenä toimijana HYY Yhtymällä on mahdollisuus kehittää Helsinkiä entistä innostavammaksi ja kestävämmäksi kaupungiksi, toteaa HYY Yhtymän toimitusjohtaja Antti Kerppola.

Yhtenä HYY Yhtymän tavoitteena on luoda helsinkiläisille viihtyisämpää kaupunkia, kaupunkia jossa on merkityksellisiä ja ajatteluun inspiroivia tiloja. Tämä tarkoittaa panostuksia julkiseen tilaan ja kohtaamisten synnyttämistä.

Vanha ylioppilastalo

Vanha ylioppilastalo rakennettiin lähes 150 vuotta sitten opiskelijoiden taloksi. Se on vuosien saatossa ollut aktiivinen opiskelijatalo, kulttuurikeskus ja opiskelijoiden sekä muiden kaupunkilaisten kohtaamispaikka. Vanhalla on aina ollut tilaa keskustelulle ja juhlille. Se on vallattu, se on kerran vaurioitunut pahasti tulipalossa, mutta yhä tänä päivänä Vanha on säilyttänyt paikkansa merkittävänä kohtaamispisteenä kaupungin ytimessä.

Lue lisää Vanhan ylioppilastalon historiasta täältä.

Lue HYY Yhtymän visiosta täältä.

 

HYY Yhtymän tavoitteena on kansainvälisen ja kestävän tieteen ja talouden kaupungin rakentaminen. Liiketoimintamme keskittyvät kiinteistö- ja finanssisijoituksiin sekä majoitus- ja ravintola-alaan. Olemme Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistama yritys ja mahdollistamme tuotoillamme aktiivista opiskelijaelämää.

Hallinnoitavan varallisuuden määrä yhteensä on noin 230 miljoonaa euroa. HYY Yhtymän liikevaihto vuonna 2017 oli 31,1 miljoonaa euroa ja tulos 9,0 miljoonaa euroa. Lisätietoja HYY Yhtymästä yhtyma.hyy.fi