Skip to content
Uutiset ›  Helsingin ydinkeskustan historiallisessa arvokiinteistössä on tarjolla uniikki toimistotilakokonaisuus

Helsingin ydinkeskustan historiallisessa arvokiinteistössä on tarjolla uniikki toimistotilakokonaisuus

Helsingin ydinkeskusta tarjoaa yrityksille historiallisen miljöön, kansainvälisen tason palvelukeskittymän sekä lyömättömät kulkuyhteydet. Suunnittelijansa Armas Lindgrenin mukaan nimetyssä Armaan kulmassa sijaitseva toimistotilakokonaisuus on koko pääkaupunkiseudun mittakaavassa ainutlaatuinen kohde. Rakennus tunnetaan myös nimellä Kalevan talo.

Kulmatontille Mannerheimintien ja Kaivokadun risteykseen sijoittuva Armaan kulma on yksi Helsingin keskustan ikonisista maamerkeistä. Vuonna 1914 valmistunut Armas Lindgrenin alun perin vakuutusyhtiö Kalevan käyttöön suunnittelema palatsimainen, barokkimaista klassismia edustava talo on päällystetty Kökarin punaharmaalla graniitilla. Rakennuksen sisätiloissa on runsaasti uniikkeja piirteitä, kuten marmoriportaikko ja tynnyriholvinen halli.

Tyylillisesti 1900-luvun alkupuolen liikepalatsia edustava rakennus on paitsi kaupunkikuvallisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokas myös harvinainen. Armaan kulman rakentamisen jälkeen vastaavia aikakauden monumentaalisia liikerakennuksia toteutettiin enää harvoja.

Kohde on mielenkiintoinen myös rakennusteknisesti: ensimmäisenä Suomessa sen paalutukset toteutettiin teräsbetonista. Toimistotilojen lisäksi rakennuksessa oli muun muassa Seurahuoneen ravintolan ja hotellin tiloja.

Laadukkaat tilat ja sijainti vetävät yrityksiä ydinkeskustaan

Helsingin ydinkeskustan vetovoima näkyy toimistovuokramarkkinassa. Toimistotilojen käyttötarpeet ovat etätyön yleistymisen ja työn monipaikkaistumisen myötä muuttuneet, mutta tarve fyysisille tiloille on säilynyt. Nykyisin markkinassa näkyvät erityisesti monitilatoimistojen kasvanut kysyntä sekä toimistotilojen rooli osana yrityskulttuurin vahvistamista.

”Yritykset tarvitsevat toimitiloja myös tulevaisuudessa. Etä- ja hybridityö ei poista tarvetta kohtaamisille, viihtyisä ja inspiroiva fyysinen toimistoympäristö tarjoaa erinomaista vastapainoa virtuaalityölle”, toteaa Ylvan vuokrauspäällikkö Maija Ryynänen.

”Kun ulottuvilla ovat lisäksi Helsingin keskustan monipuoliset palvelut ja kulttuuritarjonta, sekä lähes kaikki julkisen liikenteen reitit ja kulkuneuvot, ei ole ihme, että monet yritykset hakeutuvat ydinkeskustaan”, Ryynänen summaa.

Vuokraa toimistotilat ydinkeskustan historiallisesta arvokohteesta

Armaan kulman yksilölliset ja historiaa huokuvat toimistotilat ovat nyt vuokrattavissa. Tilat sijaitsevat kuudessa kerroksessa, ja vuokrattava ala on yhteensä noin 2 700 neliömetriä.

Tilat voidaan vuokrata yhdelle toimijalle, mutta kerrokset toimivat hyvin myös omina kokonaisuuksinaan. Kerrosten koot vaihtelevat noin 250 neliön ja 800 neliön välillä, joten ne palvelevat erinomaisesti erikokoisia yrityksiä. Vaikuttavilla yksityiskohdilla varustettu aulatila tarjoaa juhlavat puitteet asiakkaiden vastaanottamiselle.

Talon historiallisuudesta huolimatta sen monipuoliset tilat vastaavat nykyaikaisen toimiston tarpeisiin. Tilakokonaisuuksista löytyy sekä avotilaa että toimisto- ja neuvotteluhuoneita. Valoisissa tiloissa onnistuvat niin etäkokoukset kuin yhteiset kokoontumiset tarjoiluineen.

Armaan kulma sijaitsee Helsingin päärautatieasemaa vastapäätä, erinomaisten kulkuyhteyksien äärellä. Raitiovaunu- ja bussiyhteydet lähtevät kirjaimellisesti etuovelta. Kaikki ydinkeskustan palvelut ovat kiinteistön välittömässä läheisyydessä.

Toimistojen naapuriin valmistuu vuonna 2024 hotelli Seurahuoneen tarinaa jatkava huippuhotelli NH Collection Helsinki Grand Hansa.

Katso vapaat kohteet täältä: ylva.fi/kiinteistot/kaivotalo/armaankulma

Lisätietoja:

Maija Ryynänen
Vuokrauspäällikkö
+358 400 352 357
maija.ryynanen@ylva.fi

Lähteet:

Arkkitehtitoimisto Kari Hyvärinen – Jaakko Suihkonen Oy, 2000. KOY Kaivokatu 12, Rakennushistoriallinen selvitys.