Skip to content

Ruuantuotanto on maailmanlaajuisesti yksi suurimmista kasvihuonekaasujen aiheuttajista. Sillä on myös muita vaikutuksia ympäristöön, kuten esimerkiksi luonnon monimuotoisuuden heikentyminen ja metsäkato. Samaan aikaan ruokavaliotottumuksemme voisivat olla nykyistä terveellisemmät.

Voimme vähentää ruoan ilmastovaikutusta keskimäärin 30–40 prosenttia muuttamalla ruokavaliotamme – ilman, että joudumme tinkimään ruoan ravitsemuksellisesta laadusta. Käytännössä tämä tarkoittaa, että meidän tulisi lisätä lautasellemme esimerkiksi kasviksia, juureksia, palkokasveja ja kestävästi kalastettua kalaa sekä huolehtia että saamme riittävästi viljatuotteita, marjoja ja hedelmiä.

Haluamme kuulla juuri sinun ideasi kestävän ja terveellisen ruokavaliomuutoksen edistämiseksi!

 

Kilpailun säännöt

  • Kilpailuaika on 1.11. – 14.11.2021.
  • Kuka tahansa voi lähettää ehdotuksia. Ylvan hallintoneuvoston jäsenet ja johtoryhmä eivät saa osallistua kilpailuun.
  • Palkintosumma on 1 000 euroa, joka voidaan jakaa maksimissaan kolmeen saman- tai erisuuruiseen erään. Palkinnosta vähennetään verokortin mukaiset verot. Myös kunniamainintoja voidaan myöntää.
  • Palkinto voidaan myös jättää jakamatta, jos hyvää ehdotusta tai ehdotuksia ei löydy.
  • Päätöksen kilpailun voittajasta ja palkittavista tekee Ylvan hallintoneuvosto marraskuussa 2021.
  • Ylvalla on oikeus toteuttaa kilpailuun lähetetty ehdotus heti tai myöhemmin, vaikka sitä ei palkittaisikaan. Velvollisuutta toteuttaa ehdotuksia ei ole.
  • Palkittavalle tai palkittaville ilmoitetaan palkinnosta henkilökohtaisesti.

Lähetä ideasi täyttämällä kyselylomake täällä.